Doporučujeme
Jakost: l.
Tento pokrm je inspirovaný známou francouzskou specialitou ratatouille, ale kromě hromady zeleniny v něm najdete i halloumi: známý sýr původem z Kypru. Takové spojení zaručuje, že vás připravené jídlo dostatečně zasytí. Už...
Česnečka – česká klasika, kterou máme spojenou především s rány po velkolepých oslavách. Tentokrát jsme si pro vás ale připravili její krémovou verzi, na které si jistě pochutnáte i kdykoliv jindy.
Pomazánek není nikdy dost! Obzvlášť během blížících se svátků, kdy dobrým jídlem rozhodně nešetříme. Cooking with Šůša a její česneková pomazánka vám proto jistě zachutná.
Nenáročná na přípravu, lahodná a plná chutných ingrediencí. Pórková polévka doplněná o brambory se po rozmixování promění ve výtečný krém, na kterém si pochutná celá rodina. Jemnost tomuto jídlu dodá zase smetana, tak...
Pomazánky jsou v Čechách velmi oblíbené, a to jak ty klasické z česneku a sýra, tak i ty trochu exotičtější. Proto jsme pro vás tentokrát připravili pomazánku z červené čočky se zázvorem a kari kořením. Pikantní...
K večeři, na nedělní oběd, to je ve finále jedno. Tyto vepřové kotletky jsou neskutečně chutné a opravdu vás příjemně zasytí. Díky pivu v marinádě si na nich jistě skvěle pochutnáte. Sice si na ně budete muset...
Lehká, chutná a velmi rychle připravená večeře. Přesně to jsou těstoviny s tempehem podle MaruškyVEG, na kterých si zaručeně pochutná i masožravá část vaší rodiny. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření!
Vepřové maso si skvěle rozumí s podzimními jablky. Honza Vorel proto uvařil tuto masovou specialitu, která je perfektní volbou během sychravého počasí. Máte chuť?
V zimě přijde vhod polévka, která zahřeje. Mrkvový krém s batáty je skvělá volba. Nejen, že se zahřejete, ale ještě si pochutnáte. Příprava je velice jednoduchá i rychlá, servírovat ji můžete během hodinky.
Lahodná polévka, která vás zasytí i zahřeje. Přesně to je polévka z černé čočky se zeleninou. Polévka je rychle hotová, a navíc skvěle chutná. Podávat ji můžete i jako hlavní jídlo třeba k večeři.
Luxusní svačina nebo zdravější oběd. Pomazánku z pečených paprik a další zdravé zeleniny od Kluka v zástěře si zajisté zamilujete. A přitom je tak snadná!
Obložené chleby jsou perfektní způsob, jak zahnat malý i velký hlad. Připravili jsme pro vás další možnost, jak si připravit rychlou a chutnou večeři. Tentokrát jsme vsadili na dýni a oblíbenou nivu.
Máte chuť na segedínský guláš, ale nechcete vařit z masa? Máme tu pro vás skvělý kompromis – segedínský guláš ze sójového masa. Uvidíte, že bude od toho klasického k nerozeznání, a navíc si ho dají i vaši...
Milujete orientální jídlo a máte přebytky dýní ze zahrádky? Pak je recept na víkendový oběd jasný! Vyzkoušejte naše dýňové kari s rýží, na kterém si pochutná celá rodina. Voňavé kari vás zahřeje uprostřed sychravého podzimu a...
Odlehčená večeře nebo pořádná svačina? Vyzkoušejte pečenou červenou řepu s humusem. Hotovo budete mít během chvilky a zaručeně si pochutnáte. Servírujte s čerstvým pečivem, mandlemi a polníčkem.
Už jste slyšeli o pohankotu? Ne? Pak vězte, že je to rizoto, v kterém hlavní roli hraje pohanka. Do zdravého pohankota se přidává cizrna a hrášek. Hotovo budete mít během chvilky a uvidíte, že si pochutnáte.
Patříte k milovníkům rychlého vaření? Pak si určitě oblíbíte náš recept na quinotto z jedné pánve. Že jste o takovém jídle ještě neslyšeli? Nevadí, tato pochoutka je vlastně rizoto, jen místo rýže použijete quinoy.
Tortillu s masem podle našeho receptu si s chutí připravíte nejen jako snadnou večeři. K hotové směsi pak stačí přidat trochu salátu, zakysané smetany a štiplavé červené cibule. Už se vám sbíhají sliny?
Šťavnaté kousky masa, svěží zelenina a křupavá cizrna. Salát, který můžete bez obav servírovat jako hlavní chod. Zkuste recept od Kluka v zástěře a dejte vědět, jak vám chutnalo.
Ani na podzim se nemusíte vzdávat zeleninových salátů. Stačí jen čerstvou zeleninu vyměnit za pečenou. Podzimní zeleninové jídlo z pekáčku, které vám dodá potřebnou energii a zahřeje vás během chladných podzimních dnů. Připravit...
Cuketový koláč s mozzarellou je skvělá příležitost, jak zpracovat úrodu ze zahrádky. Cuketový koláč z listového těsta je hotový během chvíle a zaručeně si na něm pochutnáte. Jen musíte počkat, až vychladne.
Jaro doslova zve k přípravě lehkých zeleninových polévek. Jednu takovou jarní polévku ze zeleného hrášku pro vás máme tentokrát i my. Hotová bude během chvilky, zvládne ji i kuchařský začátečník a jistě si na ní...
Mozzarella a bazalkové pesto si náramně rozumí se světlým masem, tedy s krůtím nebo třeba kuřecím masem. Kombinace je to vskutku lahodná, tak dlouho neváhejte a pojďte vyzkoušet italskou inspiraci v kuchyni.
Rychlé vaření je přesně to, co se vám hodí, když potřebujete po dlouhém dni v práci nakrmit celou rodinu. Zapečené těstoviny s brokolicí a hlívou ústřičnou jsou přesně to pravé i pro všechny, kdo zrovna nefandí masovým pochoutkám...
Inspirujte se italskou kuchyní a připravte si doma špagety puttanesca, které se hodí jak pro rodinný oběd i pro romantickou večeři ve dvou. Hotovo budete mít navíc během chvíle, tak už na nic nečekejte a ...
Cuketa zapečená s masem a zeleninou je perfektní letní večeře, kterou si můžete připravit během chvíle. Skvělé na něm je ti to, že můžete zpracovat maso, které vám zbyde z grilování, díky tomu zabráníte zbytečnému plýtvání jídlem...
Křupavé tousty zastanou skvělou svačinu, ale když přidáte i bramborovou omeletu, hlavní jídlo je na světě! Náš nový videorecept, který najdete i v letním čísle časopisu Gusto, je to pravé pro víkendovou hostinu.
Hledáte recept na gyros s kuřecím masem? Tato masová klasika je oblíbená v mnoha státech celého světa, naše země není výjimkou. My jsme se ale rozhodli udělat menší změnu – maso spolu se zeleninou podáváme v domácí lokši!
Čerstvá bagetka s bylinkovým máslem – parádní předkrm, který všichni známe z pizzerií. Připravte si doma bylinkové máslo, které se vám bude hodit na vaření i na chleba. Potřebovat budete jen pár surovin a během chvilky...
Někdo zkrátka nedá dopustit na pořádný flák masa, který si s chutí dopřeje na grilovačce, ale klidně i běžně k obědu. Podobné chutě má i soutěžící MasterChef Česko Roman Staša, který pro letní číslo Gusto...
Bramborové gnocchi (či více po česku noky) jsou vděčným jídlem snad do každého počasí, i v létě si je v určité odlehčenější variaci umíme představit. Během zimy se ale s chutí pouštíme do něčeho sytější, takže naše...
Poctivá polévka, která opravdu zahřeje. Věříme, že taková jídla vás vždy potěší, obzvlášť během zimních měsíců. Vyzkoušejte tentokrát rajčatovou polévkou, kterou vylepšete červenou čočkou, bylinkami a sýrem feta.
Už vás nebaví tradiční recepty na přípravu hovězího masa? Vyzkoušejte dušené trhané hovězí podle našeho receptu a jistě si pochutnáte. Sice se na první pohled může zdát, že hrušky a hovězí nejdou dohromady, ale výsledek...
Koláče máme obvykle spojené se sladkým, ale my jsme pro vás tentokrát vybrali slanou variantu. Slaný koláč s chřestem a žampiony vás jistě mile překvapí svou lahodnou chutí. Koláč je skvělý teplý i studený, můžete ho podávat...
Letní osvěžení v podobě španělské studené polévky je přesně to pravé! Gazpacho si můžete dopřát jako předkrm na grilovačce nebo si ho dát k obědu. V každém případě se můžete těšit na osvěžující chuť rajčat a okurky. Podávat ji...
Salát s kuřecím masem, to zdaleka neznamená jen salát Caesar, jak by se mohlo na první pohled zdát. My pro vás tentokrát máme tip na skvělý salát s pečeným kuřecím masem, kde hlavní roli hraje baby špenát a hruška.<...
Po svátečních tabulích je na čase se pustit do trochu střídmějšího stravování. Jako lehká večeře nebo snídaně perfektně poslouží tvarohová tuňáková pomazánka s pečivem.
Jistě vám nemusíme připomínat, jak jsou ryby zdravé. Kromě toho jsou i velmi chutné. Připravili jsme pro vás recept na filety z candáta s bylinkami a citronovým máslem. Podávat ho můžete s kuskusem, quinoou nebo grilovanou...
Kombinace vepřového masa a ovoce není zcela běžná, ale to neznamená, že není chutná. Právě naopak! Nechte se inspirovat naším receptem na pečenou krkovici s jablky a jistě si pochutnáte.
Rychlé a chutné jídlo, které vás na podzim zahřeje? Rozhodně špagety s dýňovou omáčkou. Připravte k večeři tuhle barevnou dobrotu a jistě si pochutná celá vaše rodina. Už na nic nečekejte, vypravte se pro dýni hokkaido...
Připravte si doma skvělý bramborový guláš, který vás nejen zasytí, ale navíc dodá i spoustu důležitých živin. Kromě výborné kořenové zeleniny a brambor v něm totiž najdete i fazole a loupaná rajčata.
S podzimem přichází na řadu sezóna dýní. Taky už se nemůžete dočkat dýňových dobrot? Máme tu pro vás jednu lahůdku – noky s krémovou dýňovou omáčkou. Hotovo budete mít během chvilky a když budete mít chuť, můžete přidat i ...
Česká klasika, která potěší celou rodinu. Mleté hovězí a vepřové masu smíchejte s ostatními ingrediencemi, šoupněte seknou do trouby a pak už se můžete těšit na skvělý oběd či večeři. Domácí sekaná je perfektní s...
Kuřecí křídla patří k oblíbeným pochoutkám na grilovačkách. Kuřecí křídla v teriayaki omáčce na té vaší rozhodně nesmí chybět. Když k nim přidáte i grilované batáty, budou spokojení úplně všichni.
Rychlý bezmasý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Květákové placičky s tempehem upečete v troubě nebo usmažíte na pánvi. Podávat je můžete s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. A rozhodně nezapomeňte na náš dip...
Vyzkoušejte si vylepšit klasický burger z hovězího masa lahodnou kvašenou zeleninou kimchi. Jemně nakyslé kimchi nejen, že skvěle vyváží chutě burgeru, ale...
Baba ganoush je oblíbenou přílohou nebo předkrmem arabské kuchyně. Podává se jako pasta nebo dip k zelenině nebo falafelu. Základní surovinou je dužina pečeného lilku, která se původně opékala nad otevřeným ohněm, aby získala jemně uzenou chuť....
Hledáte tip na originální přípravu kuřecího masa? Tak jste ho právě našli! Vyzkoušejte upéct kuřecí stehna na citronech. Uvidíte, že si na téhle svěží dobrotě pochutná celá rodina. Servírovat ho můžete s rýží, bramborem nebo...
Šťavnatá směs mletého masa, zapečená se sýrovou bramborovou kaší. Přesně to je pastýřský koláč, který původně vznikl v Anglii jako pokrm připravovaný ze zbytků. Vy si ho však doma klidně připravte z čerstvých surovin. My jsme použili hovězí...
Na malý hlad nebo jako předkrm před výtečným obědem či večeří. To všechno zvládne naše voňavá a chutná bruschetta s rajčaty a ricottou. Tahle pochoutka patří k nejlepším předkrmům, které italská kuchyně nabízí.
Cuketa je velmi univerzální zelenina, z které můžete připravit spoustu lahůdek. Jednou z nich je i cuketový nákyp. Ten připravíte během chvíle a jistě si moc pochutnáte. Vyzkoušejte trochu lehčí variantu s tempehem.
Hermelín je v Čechách velmi oblíbený. Nakládáme ho, přikusujeme k vínu a také ho zapékáme. Zapečený hermelín je za chvilku hotový, takže je ideální jako rychlá večeře nebo občerstvení pro nečekané hosty. Variant, jak zapéct...
Místo klasických karbanátků z mletého hovězího nebo vepřového masa vyzkoušejte odlehčenou variantu. Mleté krůtí maso smíchané s bylinkami a mrkví vás jistě mile překvapí svou chutí. Karbanátky můžete podávat s bramborovou kaší a ...
Představte si skvělý nedělní oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Z grilu se line nezaměnitelná vůně grilovaného steaku z vepřové krkovice, které doplní pečené brambory s rozmarýnem. Už se vám sbíhají sliny?
Slaná a pěkně vydatná snídaně nebo skvělá večeře, přesně to je pečená jarní zelenina s vejci. Zeleninu můžete použít podle libosti nebo se inspirovat v našem receptu, v žádném případě nebudete litovat.
Vepřové, kuřecí či krůtí řízky nejspíš připravujete doma pravidelně. Co takhle ale vyzkoušet kančí řízky podle Honzy Punčocháře? Voňavé, dozlatova osmažené řízky podávejte s nastavovanou kaší a perfektní nedělní oběd je na světě....
Milujete krémové polévky stejně jako my? Mohou být brokolicové, pórkové, květákové, zkrátka prakticky jakékoliv. My jsme se rozhodli vymyslet recept, ve kterém kromě zeleniny zpracujete i zbytky ze silvestrovského pohoštění, konkrétně...
Vyzkoušejte skvělou dobrotu z hovězího mletého masa. Pokrm se zvláštním jménem, pochází z Řecka, kde ho najdete skoro v každé taverně. A my se vsadíme, že si najde místo i na vašem jídelníčku.
Pečené kuře patří k nejoblíbenějším jídlům. Není se čemu divit, je poměrně rychle hotové a jeho příprava je velmi jednoduchá. Když k němu navíc přidáte i zeleninu a šoupnete do trouby, máte celý oběd nebo večeři hotovou za...
Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší – jídlo, které nejde nemilovat. My pro vás máme tentokrát tuhle oblíbenou pochoutku v moderním kabátku. Už cítíte vůni pečeného kuřete? Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.
V zimě přijde polévka vždycky vhod. Když je to navíc polévka se zázvorem a chilli, pak mate jistotu, že vám rozproudí krev! Petrželový krém navíc připravíte během chvilky, je proto perfektní po návratu ze zimní procházky.
Hovězí po burgundsku vám asi nemusíme představovat. Proto jsme pro vás tentokrát připravili jeho vegetariánskou obdobu. Bourguignon z červené řepy vás mile překvapí svou chutí. Navíc ho můžete připravit i pro členy rodiny, kteří...
Inspiraci v indické kuchyni v sobě náš recept rozhodně nezapře. Vegetariánské cizrnové kari s pečenými brambory je perfektní volba pro rodinnou hostinu bez masa. Připravit ho zvládnete během chvíle a jistě potěšíte všechny vegetariány...
Hledáte tip na chutný víkendový oběd, ale rádi byste se po sváteční hostině vyhnuli masu? Řešení je až neuvěřitelně jednoduché. Maruškaveg pro vás má lahodné kapustové karbanátky s bramborovou kaší! Českou klasiku vhodnou pro...
Stále si myslíme, že saláty rozhodně nejsou pouze letní záležitostí. Stačí pouze vybrat vhodné suroviny, které se pro chladné měsíce hodí. Jako třeba kapusta, jáhly a šunka! Tento salát si jistě zamilujete, a to hned po...
Talíř plný poctivého jídla, o který se rozhodně nechcete dělit? Něco takového se nám s recepty od Honzy Vorla stává často. Hovězí na houbách nevyjímaje! Už víte, co bude k večeři?
Pomazánka z avokáda a nivy? Lehce nevšední spojení, které ale chutná naprosto skvěle. Trochu chilli papričky jí navíc dodá jemný říz, který ocení milovníci pikatních chutí. Vyzkoušejte naši novou pomazánku, ideální na topinky a...
Krásně šťavnatá, voňavá a doplněná o neméně famózní zeleninu! Rybička vám jistě zachutná, obzvlášť když je takto vydařená. Markéta v troubě a její rybí recept v celé své kráse.
Klasickou českou nádivku všichni jistě znají, takže by to chtělo něco trochu nového. Co třeba kombinaci kuřecích jater a vlašských ořechů? My jsme pro, proto jsme pro vás připravili trochu netradiční recept na tradiční českou...
Sváteční hodování se často točí kolem kapra nebo řízků, ale třeba taková pečená vinná klobása je též tradiční vánoční specialitou. Můžete si ji připravit s kaší nebo bramborem, ale také třeba podle našeho nového videoreceptu ze zimního...
Na Nový rok se má připravovat čočka, aby se nás po celý rok držely peníze. Proto pro vás máme tradiční novoroční čočku v moderním pojetí. Černá čočka s párky na černém pivu vám jistě přijde vhod!
Hovězí po burgundsku známé také jako bœuf bourguignon je pokrm, který pochází z francouzské kuchyně. Jeho typickou chuť a vůni mu dodává hovězí maso a červené víno. Sice je jeho příprava poměrně dlouhá, ale čekání rozhodně stojí...
Houbařská sezóna a podzim patří v Čechách neodmyslitelně k sobě. Jednou z nejoblíbenějších pochoutek z hub je houbová polévka. My pro vás máme tentokrát recept na houbovou krémovou polévku, která zahřeje na těle i na...
Nedělní oběd pro celou rodinu, který se perfektně hodí na sváteční stůl. Roláda z vepřového bůčku s voňavými bylinkami rozhodně stojí za ochutnání. Servírujte ji s pečenými brambory a úspěch je zaručen.
Paštika je jednou z podzimních klasik. Často se podává jako předkrm nebo chuťovka pro návštěvy. Často se servírují kachní, králičí, zvěřinové či mandlové paštiky. My jsme pro vás však připravili recept na domácí paštiku z...
Lehké jídlo je v létě požehnáním! Připravili jsme proto pro vás recept na filé ze pstruha s chřestem, na kterém si v létě rozhodně pochutnáte. Navíc budete mít hotovo za pár minut, takže se ani nebudete muset zdržovat...
Každá rodina má svůj léty prověřený recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci. Přestože jsme milovníky tradic, letos jsme se rozhodli nabídnout vám tři odlehčené varianty této sváteční přílohy. Pokud se i...
Pořádná porce leča se v žádné domácnosti neztratí, nemyslíte? Další známý recept doplněný o květák je perfektní a jednoduchý pokrm pro celou rodinu.
Milujete indickou kuchyni? Pak musíte vyzkoušet indickou specialitu butter chicken. Příprava sice chvilku trvá, ale výsledek stojí za to. Také už se vám sbíhají sliny při pomyšlení na tuhle pochoutku? Tak rychle do kuchyně a ...
Připravte si grilované kuře podle receptu z Havaje. Kuře v huli-huli marinádě vás mile překvapí svou svěží chutí a přenese vás na tento kouzelný ostrov. Podávat ho můžete s rýží či salátem.
Kuřecí křídla na grilu nebo pečená v troubě – to je klasika, která na žádné hostině nesmí chybět. Ale co taková křídla na medu? Už jste někdy zkusili tuto variantu nasladko? S receptem od Honzy Punčocháře jistě...
Pesto Genovese je italská klasika, ale co takové ředkvičkové pesto? Variace s oblíbenou českou zeleninou, které jsou každé léto plné talíře. K tomu křupavá bagetka, slanina, mozzarella. No zkrátka sen!
Poctivou bramboračku má snad rád úplně každý. Hromada lesních hub, česnek, majoránka a měkké kostičky brambor. My navíc rádi do bramboračky přidáváme vejce. Vyzkoušejte naši poctivou bramboračku plnou vůní, která vás zahřeje i ...
Kuřecí prsní plátek doma nejspíš připravujete celkem často, ale v téhle podobě jste ho nejspíš ještě nejedli. Kuřecí prsa s medovo-hořčičným přelivem vás jistě velmi mile překvapí svou neotřelou chutí. Skvěle budou chutnat s pečivem,...
Brambory s brynzou jsou léty prověřená kombinace, která se báječně hodí do podzimního období. Vyzkoušejte je doma připravit podle našeho receptu. Zbylou brynzu můžete servírovat na sucho opečené topince doplněné téměř jakoukoliv...
Studené večeře nebo svačiny jsou příležitostí, jak ochutnat skvělou pomazánku. My pro vás máme tentokrát recept na zdravou pomazánku z červené řepy, kterou si jistě zamilujete.
Už jste slyšeli o quinoy? Tahle skvělá potravina má spoustu důležitých živin a když ji smícháte s krůtím masem získáte skvělé rizoto, na kterém si pochutná celá rodina. Když k rizotu přidáte ještě volské oko, úspěch je zaručen.
Podzim je na dýně opravdu bohatý a byla by škoda je nechat bez povšimnutí. Tentokrát pro vás máme recept na dýňovou pomazánku z pečené dýně Hokaido. Hotovou pomazánku servírujte s čerstvým pečivem, my jsme vybrali statkářův...
Skvělý rodinný oběd, který je hotový za chvíli. Oblíbená plněná sekaná s vařenými vejci je klasika, která se neomrzí. Připravte ji klidně k nedělnímu obědu a rozhodně sklidíte úspěch! Servírovat ji můžete třeba s pečenými brambory...
Přemýšlíte nad lehkým obědem nebo byste rádi připravili perfektní předkrm? Pak prostě musíte vyzkoušet naše lilkové rolky s ricottou s rajčatovou omáčkou.
Zatímco na exotickou dovolenou musíte cestovat, exotiku na talíři si můžete dopřát klidně hned teď. Poke bowl s grilovaným lososem je pro letní dny přesně to pravé. Vyzkoušejte náš recept na poke bowl, která má svůj domov na...
Rychlý letní oběd z cukety a mozzarelly vám jistě bude chutnat teplý i studený. Cuketový nákyp je totiž perfektní volba pro horké letní dny. Zabalit ho můžete i s sebou do práce či na výlet. Hotový bude během...
Možná se vám zdají obyčejné, ale opak je pravdou. Špagety umí mile překvapit svou pestrostí a potěšit snadnou přípravou. My jsme se tentokrát pustili do spojení sušených rajčat, kaparů a rukoly. Famózní! Recept najdete na ...
Není nic lepšího než pořádný kus grilovaného hovězího steaku. Až budete příště grilovat, připravte si hanger steak s kukuřicí podle našeho receptu a rozhodně nebudete litovat! Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!
Hovězí líčka jsou méně známá partie masa, ale velice chutná a luxusní záležitost! Zkuste si je připravit podle receptu od Honzy Vorla a doplňte je kromě celerového pyré a kousky černého kořene nebo nakládaným celerem....
Ochutnejte klasiku trochu jinak! Domácí sekaná z mletého masa plněná vejci na talíři nejen skvěle vypadá, ale také výborně chutná. Když ji navíc doplníte bramborovou kaší s bazalkou, získáte výborný jarní oběd pro celou rodinu.
Hovězí a vepřové mleté maso jistě znáte a pravidelně z něj vaříte. Ale co takhle vyzkoušet lehčí variantu – mleté krůtí maso. Máme pro vás tip na lahodné mleté krůtí biftečky se špenátem pečené v troubě. Vyzkoušejte tuhle...
V horkých letních dnech si rádi dopřáváme lehčí obědy. Sice milujeme zapečené těstoviny s kuřecím či mletým masem, ale tentokrát volba padla na zeleninové těstoviny. Věřte nám, že si na nich pochutnají i zapřisáhlí...
Zapečené těstoviny s podzimní zeleninou a sýrem jsou perfektní volbou, když potřebujete rychlou a chutnou večeři či oběd. Pokud tedy máte v oblibě flíčky s uzeným nebo lasagně, jistě si oblíbíte i naše těstoviny. Hotové jsou...
Snadné recepty na chutné chuťovky se hodí vždy. Tentokrát pro vás máme tip na špenátové košíčky s opečenou šunkou, špenátem a sýrem. Příprava je jednoduchá, zabere jen několik minut a vy si rozhodně pochutnáte!
Polévky patří do našeho jídelníčku v každém ročním období. Zatímco na podzim a v zimě jsou ideální krémy, které zahřejí a v létě studené polévky na ochlazení, na jaře jsou nejlepší zeleninové polévky s...
V létě nemá člověk vždy chuť na velké jídlo. Co si takhle připravit sendvič s grilovaným sýrem a zeleninou? Zasytí vás tak akorát, hotový bude během chvilky, a navíc skvěle chutná! Tak už na nic nečekejte a pusťte se do...
Co v zimě nejlépe zahřeje? Přeci pořádná zeleninová polévka! Honza Vorel se s vámi dnes podělí o recept na jednoduchou polévku zimní minestrone, na kterém si zaručeně pochutnáte. Vyzkoušet můžete i její letní variantu.
Špagety patří k nejoblíbenějším jídlům vůbec! Připravte si lahodnou rajčatovou pochoutku inspirovanou Itálií, která je navíc hotová během chvíle. Tohle bezmasé jídlo navíc můžete s klidem naservírovat i vašim vegetariánským přátelům.
Patříte k milovníkům špaget s boloňskou omáčkou? Pak rozhodně musíte vyzkoušet naši boloňskou omáčku s červenou čočkou. Skvělé na ní je kromě chuti i to, že si ji můžete dát klidně i s bramborem nebo rýží.
Podzim je už neoddělitelně spojený s dýněmi, dopřejte si skvělou pochoutku, kde hraje dýně hlavní roli. Dýňová omáčka se špenátem perfektně prozáří váš den. Podávejte ji ideálně s těstovinami.
Plněné tortilly určitě znáte. Hromadu zeleniny skvěle doplňuje kuřecí maso, ale stejně tak třeba vepřové. Pokud je navíc trhané a vylepšené pořádnou salsou, mají vaše chuťové pohárky o zábavu postaráno. Vyzkoušejte nový recept od ...
Na podzim rozhodně není od věci zahřát se poctivou polévkou. Připravili jsme proto pro vás recept na krémovou polévku z květáku a fazolí. Servírovat ji můžete k obědu i k večeři s čerstvým pečivem.
Palačinky milujeme všichni! Jestli vás však už přestaly bavit palačinky s marmeládou, tvarohem nebo s nutelou, pak je na čase vyzkoušet palačinky naslano. Dost však bylo palačinek se špenátem a kuřecím masem. My pro vás máme...
Jistě, sladké kaše k snídani jsou běžná věc, ale už jste někdy zkusili posnídat variaci naslano? Známé hodně lidí, kterým sladké snídaně příliš nevoní, takže takovou pohankovou kaší se šunkou a houbami by rozhodně nepohrdli. Je...
Hovězí maso si s červeným vínem velmi dobře rozumí, což dokazuje například hovězí po burgundsku. My pro vás tentokrát máme recept na hovězí ragú s červeným vínem a žampiony, které můžete podávat s bramborovou kaší.
Už jste někdy pekli francouzské profiterolky? Běžně se připravují se sladkou náplní, ale i naslano jsou výtečné. Vyzkoušejte nový recept od Honzy Punčocháře a pochlubte se výsledkem. K bílému vínu jsou tyto profiterolky se...
Smažené langoše s česnekem a sýrem si dopřáváme především v rychlých občerstveních. Ale doma je zvládnete připravit během chvíle. Máme pro vás také tip, díky kterému budou vaše domácí langoše nadýchané, vláčné a nenasají olejem –...
Grilovací sezona je v plném proudu a každý nový recept proto přijde vhod. Pavel Berky, soutěžící MasterChef Česko, pro vás připravil poctivé krůtí špízy se vším všudy! Od marinády přes grilování až po domácí kozí tvaroh,...
Kuřecí maso je skvěle využitelné v různých kuchyních celého světa. A když ho necháte několik hodin marinovat, bude krásně křehké. Ochutnejte kuřecí prsa v kokosovém mléce a podávejte je s pečenými batáty.
Oblíbená pochoutka z fastfoodových restaurací se jistě stane zlatým hřebem vašich pikniků i oslav. Připravte si doma kuřecí stripsy s domácí BBQ omáčkou, které můžete servírovat s bramborovou kaší, v tortille nebo jen tak samotné.
Máte rádi maďarskou klasiku jménem segedínský guláš, lidově segedín? Běžně se připravuje z vepřového masa, ale my jsme se tentokrát rozhodli udělat menší změnu. Nahradili jsme ho totiž sójovými kostkami, které se k jeho přípravě ve...
Pokud vám chybí teplo a vůně perfektně grilovaného masa, máme pro vás super tip na získání letní nálady i v zimě. Na pánvi grilované kotletky si 100% oblíbíte.
Možná se vám tento recept může zdát nezvyklý, ale nepečené lasagne z cuket a rajčat jsou pochoutka, díky které už na klasické ani nepomyslíte. Zkuste a uvidíte!
Klasické masové špízy už vás příliš nebaví a chtěli byste změnu? Pak jste na správné adrese, dnes jsme si pro vás totiž připravili recept na cuketové špízy, vylepšené plátky batátů a uzenin. A aby toho nebylo málo,...
Hranolky z brambor jsou známá klasika, ale co třeba takové cuketové? Snadno je připravíte v troubě, bez zbytečného prskání oleje a dalšího trápení. A když je budete podávat navíc s dipem, nemůžete šlápnout vedle. Recept...
V zimě je třeba se pořádně zahřát a k tomu perfektně poslouží lahodná polévka. Kromě toho, že vás naše květáková polévka zahřeje, vás také pořádně zasytí. Hotovo budete mít během chvíle a jistě si pochutnáte.
Bez grilovaného masa si letní víkendový večer nedovedeme představit. Připravili jsme pro vás tip na grilovaný vepřový steak s grilovanou zeleninou a dipem z avokáda. S touhle pochoutkou na grilovačce rozhodně zabodujete.
Na podzim se to dýněmi na zahrádkách jen hemží. Připravili jsme pro vás recept, kde hrají dýně hlavní roli. Dýňové gnocchi se špenátem vytvoří úžasnou barevnou kombinaci navíc skvěle chutnají. Tak na nic nečekejte a ...
Voňavá jídla s asijským šmrncem vám zachutnala, a proto je chcete vyzkoušet i doma? Recept od My Healthy Moment je pro vás tedy jako stvořený.
Pizzu milují snad úplně všichni! Jen na ingrediencích se všichni nehodnou. Připravte si ji doma a dejte na ní, co vaše hrdlo ráčí. Fantazii se meze nekladou a vaše domácí pizza vždy bude podle vašich představ.
Poctivý hovězí guláš s chlebem, jedna z největších českých klasik, kterou najdete snad v každé české hospodě. Dokonce u nás původně maďarské jídlo zdomácnělo na tolik, že se pořádají i soutěže o nejlepší guláš. My pro...
Dostaňte do svého jídelníčku trochu zeleniny navíc. S těmihle špenátovými noky to půjde jedna radost. Nejenom, že skvěle vypadají, ale také božsky chutnají. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do přípravy téhle...
Zvěřina se v zimě na našich stolech objevuje poměrně často. A není divu, je to opravdu výborné maso. Tentokrát pro vás máme recept na jelení hřbet se spoustou zeleniny. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do...
Už jste někdy jedli babku? Tato pochoutka pochází z Polska a připomíná naši bábovku. Většinou se připravuje sladká jako moučník. My pro vás ale tentokrát máme slanou variantu ze špaldové mouky se špenátovo-bylinkovým pestem.
Dotek středomořské kuchyně v podobě restovaných krevet s cuketovými nudlemi. Dopřejte si skvělou pochoutku z mořských plodů, po které se jen zapráší. Večeři budete mít na stole během chvilky a rozhodně jí nepohrdnou ani zapřisáhlí...
Vaření z vína je skoro stejně populární jako jeho samotné pití. Není divu, dodává jídlu skvělou chuť a finální šmrnc. Přidejte kapku vína k pečenému nebo dušenému masu, zelenině nebo vyzkoušejte naši neodolatelnou paštiku z ...
Mladé maso se během jaro konzumuje běžně. Červené hovězí nahrazuje například jehněčí nebo králík. Ten náš ve slanině s bramborovými šiškami aspiruje na oblíbence letošního velikonočního menu.
Chcete si vymyslet silvestrovské pohoštění s předstihem? Nebo plánujete vánoční menu trochu ozvláštnit? Krevetové kanapky od Kluka v zástěře vás jistě nadchnou, stejně jako nás!
Zeleninové placičky jsou jedním z nejoblíbenějších bezmasých jídel. V našem provedení budou ještě o něco lepší než obvykle. Přidejte do placiček grilovací sýr a uvidíte, jaká to bude dobrota. Placičky podávejte s řeckým salátem...
Nikdo nám nerozmluví, že Češi jsou národ milující sendviče a topinky. Křupavé plátky chleba proložené uzeninou nebo sýrem si zkrátka našly cestu do našich srdcí. Není divu, že se soutěžící MasterChef Česko Pavlína Lubojatzky...
Šťavnaté kuřecí maso, křupavá zelenina a houska plná sezamových semínek. Pokud máte rádi burgery, My Healthy Moment se vám dnes rozhodně trefila do chuti.
Pšeničné tortilly můžete naplnit čímkoliv a vždycky to bude skvěle chutnat. Kromě toho jsou rychle hotové, a navíc je můžete vzít kamkoliv s sebou. Vyzkoušejte přidat trochu asijské inspirace a naplňte je kuřecím masem s...
Pečené brambory už jste někdy určitě jedli a dobře je znáte. Říká vám však něco slovo espuma? Jestli ne, pak vězte, že v kulinářském světě se jedná o pěnu, kterou připravíte ve šlehačkové láhvi – espumě. Nemusíte se ničeho...
Slané koláče jsou výtečnou svačinou, ale snadno zastanou i hlavní chod. Věříme, že i vy máte ten svůj oblíbený. A třeba se jím dnes stane sýrový koláč s rajčaty od Mamachef. Gramáž pro čtyři osoby nakrmí...
Jedno z nejoblíbenějších fastfood jídel v Čechách? Rozhodně smažený sýr. My pro vás máme jeho party variantu – cheese sticks. Ukážeme vám, jak ho připravit, aby byl dokonale křupavý a nevytekl.
Tradiční štědrovečerní večeře? Řízek se salátem! Ale tentokrát jsme se ho rozhodli ji připravit trochu jinak – zdravěji. Tuhle klasiku si jistě rádi dají i ti, kteří dbají na štíhlou linii. Tak co, dáte přednost klasickému smaženému...
Známá rakouská specialita, kterou si zamiloval i sám císař František Josef I. Představujeme vám tradiční tafelspitz! Poctivý kus hovězího masa Vocílka, spousta zeleniny, koření, bylinek, ale především dostatek času. To je základ úspěchu. A...
Čerstvé bylinky, bešamel, parmezán a těstoviny… Pokud vám právě vytanul na mysli pekáček plný lasagní, pak jste na správné cestě. Tentokrát si ale neuvaříme klasické boloňské lasagne s mletým masem. Místo něj přidáme lososa...
Pizza! Jedno z nejoblíbenějších jídel, které světu dala slunná Itálie. Domácí pizza sice není záležitost na 20 minut, ale čekání rozhodně stojí za to! Pizzu si můžete připravit podle našeho receptu nebo přidat ingredience podle své...
Poke bowls v poslední době vzalo útokem naše jídelníčky. Poke bowl je sice pro mnohé symbolem zdravého stravování, ale my pro vás máme variantu s pečeným bůčkem. Tou rozhodně nepohrdne ani zapřisáhlý odpůrce zdravé stravy.
Připravte si doma klasickou polévku, bez které by husí hody zkrátka nebyly kompletní. Husí kaldoun podle Honzy Punčocháře vám jistě bude chutnat. Podle receptu uvaříte 10 porcí.
Tradiční knedlíčkovou polévku jistě znáte, ale napadlo vás někdy, že ji můžete připravit v trochu více svátečním kabátku? Recept na tu naši, s originálními hvězdičkami, můžete vyzkoušet ještě dnes.
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.