Kančí řízek s nastavovanou kaší

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

4.8

4x hodnoceno

Vepřové, kuřecí či krůtí řízky nejspíš připravujete doma pravidelně. Co takhle ale vyzkoušet kančí řízky podle Honzy Punčocháře? Voňavé, dozlatova osmažené řízky podávejte s nastavovanou kaší a perfektní nedělní oběd je na světě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup na kančí řízky

  1. Maso očistěte a lehce naklepejte. Řízky osolte, opepřete, potřete česnekem, hořčicí a posypte majoránkou.
  2. Maso obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko s mlékem, strouhanka).
  3. V pánvi rozpalte olej s máslem a řízky na něm z obou stran usmažte dozlatova.
  4. Do hrnce dejte plátky starého pečiva, na které položte řízky. Přiklopte pokličkou a při 120 °C pečete 15 minut.

Postup nastavovaná kaše

  1. Kroupy namočte do vody a odložte na 10 hodin (není to nutné, ale dlouho namočené budou lépe stravitelné a nebudou potřebovat dlouhý čas na uvaření).
  2. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, uvařte v osolené vodě a potom přeceďte přes síto. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a na sádle ji zpěňte, přidejte drcený česnek, rozmačkané brambory a opékejte 5–6 minut, než vznikne kaše.
  3. Mezitím v osolené vodě uvařte namočené kroupy do měkka. Do bramborové kaše přidejte kroupy a vypracujte hladkou kaši, dochuťte majoránkou, kmínem a případně ještě osolte a opepřete.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte