Vepřové, kuřecí či krůtí řízky nejspíš připravujete doma pravidelně. Co takhle ale vyzkoušet kančí řízky podle Honzy Punčocháře? Voňavé, dozlatova osmažené řízky podávejte s nastavovanou kaší a perfektní nedělní oběd je na světě.
Kančí řízek s nastavovanou kaší
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup na kančí řízky
- Maso očistěte a lehce naklepejte. Řízky osolte, opepřete, potřete česnekem, hořčicí a posypte majoránkou.
- Maso obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko s mlékem, strouhanka).
- V pánvi rozpalte olej s máslem a řízky na něm z obou stran usmažte dozlatova.
- Do hrnce dejte plátky starého pečiva, na které položte řízky. Přiklopte pokličkou a při 120 °C pečete 15 minut.
Postup nastavovaná kaše
- Kroupy namočte do vody a odložte na 10 hodin (není to nutné, ale dlouho namočené budou lépe stravitelné a nebudou potřebovat dlouhý čas na uvaření).
- Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, uvařte v osolené vodě a potom přeceďte přes síto. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a na sádle ji zpěňte, přidejte drcený česnek, rozmačkané brambory a opékejte 5–6 minut, než vznikne kaše.
- Mezitím v osolené vodě uvařte namočené kroupy do měkka. Do bramborové kaše přidejte kroupy a vypracujte hladkou kaši, dochuťte majoránkou, kmínem a případně ještě osolte a opepřete.