Kachní prso s dýňovým rizotem z krup

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

4.6

5x hodnoceno

Kachní maso je u nás velmi oblíbené. Vyzkoušejte si připravit kachní prsa podle Honzy Punčocháře. Podávejte ho s rizotem z krup s marinovanou dýní Hokkaidó. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup na dýňové rizoto

  1. Nakrájejte dýni na tenké plátky, osolte, přidejte olivový olej, ocet a nechte hodinu marinovat
  2. Kroupy namočte a nechte do druhého dne nabobtnat. Potom je uvařte v osolené vodě na skus (ať nejsou úplně uvařené), propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte vykapat.
  3. Dýni omyjte, neloupejte, nakrájejte na kostky a vyskládejte na plech s pečicím papírem. Dýni osolte, opepřete a decentně zakápněte olivovým olejem. Plech vložte do trouby a pečte 30 minut při 160 °C.
  4. Upečenou měkkou dýni Hokkaidó přendejte do mixéru a umixujte hladké pyré. Na zbytku olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibuli, přidejte propláchnuté, uvařené kroupy, dýňové pyré, vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte, než budou kroupy měkké. Do hotového kroupeta nastrouhejte parmezán, zahustěte ho studeným, na kostičky nakrájeným máslem a zamíchejte.

Postup na kachní prsa

  1. Kachní prsa položte kůží dolů na studenou pánev a pomaličku opékejte, dokud nevzniknou škvarečky, poté maso obraťte a opečte.
  2. Poté pečte při 180 °C v troubě 8–10minut.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte