Telecí řízek

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.7

6x hodnoceno

Vyzkoušejte místo kuřecího, vepřového nebo krůtího řízku připravit telecí řízek. Telecí maso vás jistě potěší svou křehkostí a skvělou chutí. Jak na zlatavé telecí řízky, se podívejte do receptu od Honzy Punčocháře.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Telecí maso očistěte a důkladně naklepejte.
  2. Telecí řízky osolte a obalte v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce s mlékem, strouhanka).
  3. V pánvi rozpalte olej s máslem a řízky na něm z obou stran usmažte dozlatova.

Tipy od Jana Punčocháře:

Aby byl obyčejný řízek neobyčejně dobrý, držte se tipů slavného šéfkuchaře.

1. Řízek neobalujte dopředu, strouhanka by nanavlhla a usmažený řízek by pak nebyl křupavý.
2. Řízky nesmažte jen na másle, ale na kombinaci másla a oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Máslo se přidává do oleje proto, že dodává oleji oříškovou chuť.
3. Maso solte těsně před obalováním, aby nepustilo vodu a zůstalo šťavnaté.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte