Vyzkoušejte místo kuřecího, vepřového nebo krůtího řízku připravit telecí řízek. Telecí maso vás jistě potěší svou křehkostí a skvělou chutí. Jak na zlatavé telecí řízky, se podívejte do receptu od Honzy Punčocháře.
Telecí řízek
- velmi snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Telecí maso očistěte a důkladně naklepejte.
- Telecí řízky osolte a obalte v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce s mlékem, strouhanka).
- V pánvi rozpalte olej s máslem a řízky na něm z obou stran usmažte dozlatova.
Tipy od Jana Punčocháře:
Aby byl obyčejný řízek neobyčejně dobrý, držte se tipů slavného šéfkuchaře.
1. Řízek neobalujte dopředu, strouhanka by nanavlhla a usmažený řízek by pak nebyl křupavý.
2. Řízky nesmažte jen na másle, ale na kombinaci másla a oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Máslo se přidává do oleje proto, že dodává oleji oříškovou chuť.
3. Maso solte těsně před obalováním, aby nepustilo vodu a zůstalo šťavnaté.
2. Řízky nesmažte jen na másle, ale na kombinaci másla a oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Máslo se přidává do oleje proto, že dodává oleji oříškovou chuť.
3. Maso solte těsně před obalováním, aby nepustilo vodu a zůstalo šťavnaté.