Masové kuličky frikadeller se šťouchanými bramborami
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Hlavní chody
4.2
6x hodnoceno
Postup
- Ve velké míse promíchejte oba druhy masa a přidejte všechny ostatní ingredience. Osolte a opepřete podle chuti.
- Směs překryjte potravinářskou fólií a uložte do chladu minimálně na 45 minut. Po odležení vytvarujte z těsta kuličky o průměru 4 cm.
- Můžete je tvarovat rukama namočenýma ve studené vodě. Výbornou pomůckou je naběračka na zmrzlinu, díky níž budou kuličky stejně velké.
- V pánvi s vysokým okrajem rozehřejte dostatek slunečnicového oleje a kuličky na něm ze všech stran dozlatova opečte. Odložte je na papírovou utěrku, která nasákne přebytečný tuk.
- Ve výpeku rozmíchejte hladkou mouku a přidejte všechny ostatní ingredience na omáčku. Přiveďte k varu a povařte do zhoustnutí (asi 15 minut).
- Jako přílohu připravte šťouchané brambory. V pánvi s vysokým okrajem rozehřejte máslo a dozlatova na něm opečte slaninu.
- Brambory hned po uvaření rozmělněte šťouchadlem a přidejte osmaženou slaninu i s výpekem. Každou porci šťouchaných brambor ozdobte rozmarýnem, přelijte omáčkou a podávejte s masovými kuličkami.