Masové kuličky frikadeller se šťouchanými bramborami

  • střední
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min

4.3

8x hodnoceno

Masové kuličky vám jistě nemusíme představovat – severská kuchyně si u nás už našla své fanoušky. Jak to máte vy? Podlehnete voňavému mletému masu s bramborem nebo dáváte přednost spíše klasickým karbanátkům?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve velké míse promíchejte mlété vepřové i telecí maso a přidejte všechny ostatní ingredience. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Směs z mletého masa překryjte potravinářskou fólií a uložte do chladu minimálně na 45 minut. Po odležení vytvarujte z těsta kuličky o průměru 4 cm.
  3. Kuličky můžete tvarovat rukama namočenýma ve studené vodě. Výbornou pomůckou je naběračka na zmrzlinu, díky níž budou kuličky stejně velké.
  4. V pánvi s vysokým okrajem rozehřejte dostatek slunečnicového oleje a kuličky na něm ze všech stran dozlatova opečte. Odložte je na papírovou utěrku, která nasákne přebytečný tuk.
  5. Ve výpeku rozmíchejte hladkou mouku a přidejte všechny ostatní ingredience na omáčku. Přiveďte k varu a povařte do zhoustnutí (asi 15 minut).
  6. Jako přílohu připravte šťouchané brambory. V pánvi s vysokým okrajem rozehřejte máslo a dozlatova na něm opečte slaninu.
  7. Brambory hned po uvaření rozmělněte šťouchadlem a přidejte osmaženou slaninu i s výpekem. Každou porci šťouchaných brambor ozdobte rozmarýnem, přelijte omáčkou a podávejte s masovými kuličkami.

BILLA_CZ_masove_kulicky_frikadeller_se_stouchanymi_bramborami.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte