Skvělá pečínka pro všechny milovníky kachního masa. Připravte si kachnu na švestkách a jablkách a nechte se příjemně překvapit touto ryze podzimní kombinací. Ke kachně podávejte knedlíky nebo jinou ze skvělých příloh.
Pečená kachna na švestkách
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
4.5
2x hodnoceno
Postup
- Čerstvé́ švestky nejprve vypeckujte. Kachní́ stehna důkladně̌ nasolte a nechte odležet v lednici 30 minut.
- Kachnu opláchněte, osušte a dejte do pekáče s trochou oleje. Posypte kmínem, pepřem a mořskou solí, přidejte švestková́ povidla, na plátky nakrájenou cibuli, podlijte polovinou vývaru a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C přibližně 1–1,5 hodiny.
- Po celou dobu pečení́ polévejte výpekem a také́ zbytkem vývaru, je-li třeba, aby byla po upečení́ stehna dost šťavnatá.
- V polovině̌ pečení́ přidejte oloupaná́ jablka nakrájená́ na měsíčky, čerstvé́ švestky a rozmarýn. Pečte dalších 30 minut. Po upečení́ stehna podlijte výpekem a posypte nakrájenými bylinkami.