Pečená kachna na švestkách

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.3

3x hodnoceno

Skvělá pečínka pro všechny milovníky kachního masa. Připravte si kachnu na švestkách a jablkách a nechte se příjemně překvapit touto ryze podzimní kombinací. Ke kachně podávejte knedlíky nebo jinou ze skvělých příloh.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Čerstvé́ švestky nejprve vypeckujte. Kachní́ stehna důkladně̌ nasolte a nechte odležet v lednici 30 minut.
  2. Kachnu opláchněte, osušte a dejte do pekáče s trochou oleje. Posypte kmínem, pepřem a mořskou solí, přidejte švestková́ povidla, na plátky nakrájenou cibuli, podlijte polovinou vývaru a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C přibližně 1–1,5 hodiny.
  3. Po celou dobu pečení́ polévejte výpekem a také́ zbytkem vývaru, je-li třeba, aby byla po upečení́ stehna dost šťavnatá.
  4. V polovině̌ pečení́ přidejte oloupaná́ jablka nakrájená́ na měsíčky, čerstvé́ švestky a rozmarýn. Pečte dalších 30 minut. Po upečení́ stehna podlijte výpekem a posypte nakrájenými bylinkami.

Gusto tip: kachnu můžete podávat s lokšemi, bramborovými noky nebo knedlíky a taky s červeným nebo bílým zelím. Několik receptů na přílohy najdete v našem článku o přílohách.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte