Vafle s trhaným kachním masem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

5.0

1x hodnoceno

Stává se vám, že po svátku sv. Štěpána máte doma ještě část kachny a netušíte, co s ní? Jistě, můžete ji jíst několik dní tak, jak byla připravena. Nebo můžete vyzkoušet náš recept na vafličky naslano právě s kachním masem. Skvěle tak zužitkujete zbytky a zároveň naservírujete na stůl vlastně úplně něco nového!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Kachní maso oberte a natrhejte po vláknech. Cibulku nakrájejte nadrobno.
  2. Do pánve vložte kachní sádlo a cibulku na něm orestujte dozlatova.
  3. Poté přidejte výpek, vodu a nechte přibližně 10 minut zavařit.
  4. Hotovou šťávu rozmixujte a společně s trhaným masem vložte zpět do pánve.
  5. Vše dobře promíchejte, chvilku společně prohřejte a odstavte z plotny.
  6. Červené zelí nakrájejte na tenké proužky, přidejte zbytek ingrediencí na salát a promíchejte rukama tak, aby se vše hezky spojilo a zelí pustilo šťávu.
  7. Ve větší misce smíchejte nejprve suché a pak tekuté ingredience na vafle a jemně vypracujte tekuté těsto.
  8. Vaflovač potřete olejem, aby se vám těsto nepřichytávalo a pečte jednotlivé kousky dozlatova.
  9. Na hotovou vafli položte salát z červeného zelí, poté trhané maso, přelijte dle potřeby zbytkem šťávy a ozdobte nasekanou pažitkou.

GUSTO TIPY:

  • POKUD NEMÁTE DOMA VAFLOVAČ, MŮŽETE UDĚLAT KLASICKÉ VAFLE.
  • MÍSTO KACHNÍHO MASTA MŮŽETE POUŽÍT I KUŘECÍ, VEPŘOVÉ NEBO JICH KOMBINACI.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte