Stává se vám, že po svátku sv. Štěpána máte doma ještě část kachny a netušíte, co s ní? Jistě, můžete ji jíst několik dní tak, jak byla připravena. Nebo můžete vyzkoušet náš recept na vafličky naslano právě s kachním masem. Skvěle tak zužitkujete zbytky a zároveň naservírujete na stůl vlastně úplně něco nového!
Vafle s trhaným kachním masem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup:
- Kachní maso oberte a natrhejte po vláknech. Cibulku nakrájejte nadrobno.
- Do pánve vložte kachní sádlo a cibulku na něm orestujte dozlatova.
- Poté přidejte výpek, vodu a nechte přibližně 10 minut zavařit.
- Hotovou šťávu rozmixujte a společně s trhaným masem vložte zpět do pánve.
- Vše dobře promíchejte, chvilku společně prohřejte a odstavte z plotny.
- Červené zelí nakrájejte na tenké proužky, přidejte zbytek ingrediencí na salát a promíchejte rukama tak, aby se vše hezky spojilo a zelí pustilo šťávu.
- Ve větší misce smíchejte nejprve suché a pak tekuté ingredience na vafle a jemně vypracujte tekuté těsto.
- Vaflovač potřete olejem, aby se vám těsto nepřichytávalo a pečte jednotlivé kousky dozlatova.
- Na hotovou vafli položte salát z červeného zelí, poté trhané maso, přelijte dle potřeby zbytkem šťávy a ozdobte nasekanou pažitkou.
GUSTO TIPY:
- POKUD NEMÁTE DOMA VAFLOVAČ, MŮŽETE UDĚLAT KLASICKÉ VAFLE.
- MÍSTO KACHNÍHO MASTA MŮŽETE POUŽÍT I KUŘECÍ, VEPŘOVÉ NEBO JICH KOMBINACI.