Pohankové vafle z červené řepy plněné kozím sýrem

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Snídaně, Svačiny

5.0

2x hodnoceno
Vafle nasladko zná snad každý, ale co taková slaná variace? Přidejte do těsta červenou řepu, česnek a vykouzlete si nevšední snídani nebo svačinu. Punc luxusu dodá celému jídlu čerstvý kozí sýr.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve oddělte vaječné bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.
  2. Smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem.
  3. Řepu a česnek očistěte a nastrouhejte najemno.
  4. Do suché směsi přidejte žloutky a změklé máslo a dobře promíchejte.
  5. Poté přidejte řepu s česnekem a znovu řádně promíchejte.
  6. Na závěr lehce promíchejte se sněhem.
  7. Vaflovač vymažte máslem a po dvou lžících dávkujte hotové těsto.
  8. Pečte dozlatova.
  9. Čerstvou vafli potřete kozím sýrem, posypte jarní cibulkou a přiklopte druhou vaflí.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte