Speciality naší země.
Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé....
Masopust začíná 7. ledna, po svátku Tří králů, a jeho oslavy vrcholí během posledních tří dnů – těsně před postním dobou, která se pojí s Popeleční středou. Letos tedy připadá masopustní neděle na 14. února 2021, kdy je zároveň...
Makovec, nebo makovník? Ať už mu říkáte jakkoliv, odpolední sladká tečka ke kávě je za nás naprosto jasná. Spojení sladkého těsta s mákem a lehce kyselé citronové polevy je osvědčené a snad všemi generacemi milované. V...
Omáčky jsou pro českou kuchyni naprosto typické. Ať už je to křenová, koprová, rajská, znojemská nebo právě ve formě milovaného kuřete na paprice se smetanovým základem. I tuto známou klasiku můžete servírovat trochu jinak –...
Necítíte se nejlíp a potřebujete postavit na nohy? Poctivá česnečka je zaručený lék, který známe už od nepaměti. Výhodou našeho receptu je, že si čerstvý prolisovaný česnek můžete při podávání přidat podle libosti.
Ještě nemáte dostatek cukroví? Nebojte se, máme pro vás recept na známou klasicku ze světa sladkého. Išlské dortíčky byly oblíbené už za dob Franze Josefa, takže jejich chuti jistě neodoláte. Z množství pro 4 osoby...
Chcete mít doma veganské Vánoce? Není problém, Maruškaveg pro vás připravila recept na smaženou hlívu na styl klasického kapra a k tomu veganský bramborový salát. Rostlinnému vánočnímu menu už nic nebrání.
Hovězí líčka jsou méně známá partie masa, ale velice chutná a luxusní záležitost! Zkuste si je připravit podle receptu od Honzy Vorla a doplňte je kromě celerového pyré a kousky černého kořene nebo nakládaným celerem....
Není žádným tajemstvím, že zpěvačka a herečka Monika Absolonová je v kuchyni jako ryba ve vodě. Během vánočních svátků si její kulinářské umění užívá nejen rodina, ale i kolegové z branže. Peče totiž několik desítek...
Recepty s kysaným zelím se během zimy těší velké oblibě, to dá rozum. K této specifické ingredienci se hodí třeba uzené, ale pokud chcete jít bezmasou cestou, zkuste náš nový recept z magazínu Gusto. Zelná pohanka s voňavým...
Sváteční hodování se často točí kolem kapra nebo řízků, ale třeba taková pečená vinná klobása je též tradiční vánoční specialitou. Můžete si ji připravit s kaší nebo bramborem, ale také třeba podle našeho nového videoreceptu ze zimního čísla...
Tipy na nepečené cukroví se vždy hodí, obzvlášť pokud vám dochází zásoby a vy přemýšlíte, co dalšího pro rodinu připravit. Osvědčenou klasikou každých svátků jsou vosí hnízda! My jsme je ale tentokrát připravili malinko jinak,...
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.