Klasickou sekanou z hovězího mletého masa jste doma už jistě někdy připravovali. Co takhle ale do masové směsi přidat cuketu? Uvidíte, že sekaná bude skvěle chutnat celé rodině. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do pečení.
Sekaná z mletého masa s cuketou
- velmi snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
2.5
2x hodnoceno
Postup
- Cuketu nastrouhejte nahrubo. V cedníku nechte okapat.
- Hovězí mleté maso vložte do větší mísy.
- Toustový chléb nebo housku natrhejte na menší kusy, vložte do mixéru a nadrobno nasekejte. Oloupanou mrkev nakrájejte na drobné kostičky. Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
- Pečivo, zeleninu, vejce, prolisovaný česnek, tymián, rozmarýn, kmín a najemno nakrájenou petrželku přidejte k mletému masu. Cuketu ještě trochu vymačkejte a přidejte také do mísy. Ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte.
- Ochucené hovězí mleté maso můžete dát uležet na 30–60 minut do lednice. Pokud nemáte tolik času, pusťte se rovnou do tvarování šišky.
- Nejdříve vytřete pekáč olivovým olejem a poté z masové směsi tvarujte dlouhou šišku. Podlijte vodou. Pekáč přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte celkem hodinu, přičemž po půl hodině přelijte výpekem. 10 minut před koncem znovu přelijte a nechte odklopené, aby se sekaná pěkně opekla. Můžete přepnout na režim horkého vzduchu.
- Podávejte s brambory sypanými pažitkou nebo s bramborovou kaší, zeleninou či salátem – zkrátka s tím, co máte rádi.