Sekaná z mletého masa s cuketou

  • velmi snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

2.7

3x hodnoceno

Klasickou sekanou z hovězího mletého masa jste doma už jistě někdy připravovali. Co takhle ale do masové směsi přidat cuketu? Uvidíte, že sekaná bude skvěle chutnat celé rodině. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do pečení.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cuketu nastrouhejte nahrubo. V cedníku nechte okapat.
  2. Hovězí mleté maso vložte do větší mísy. 
  3. Toustový chléb nebo housku natrhejte na menší kusy, vložte do mixéru a nadrobno nasekejte. Oloupanou mrkev nakrájejte na drobné kostičky. Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky. 
  4. Pečivo, zeleninu, vejce, prolisovaný česnek, tymián, rozmarýn, kmín a najemno nakrájenou petrželku přidejte k mletému masu. Cuketu ještě trochu vymačkejte a přidejte také do mísy. Ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte. 
  5. Ochucené hovězí mleté maso můžete dát uležet na 30–60 minut do lednice. Pokud nemáte tolik času, pusťte se rovnou do tvarování šišky. 
  6. Nejdříve vytřete pekáč olivovým olejem a poté z masové směsi tvarujte dlouhou šišku. Podlijte vodou. Pekáč přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte celkem hodinu, přičemž po půl hodině přelijte výpekem. 10 minut před koncem znovu přelijte a nechte odklopené, aby se sekaná pěkně opekla. Můžete přepnout na režim horkého vzduchu. 
  7. Podávejte s brambory sypanými pažitkou nebo s bramborovou kaší, zeleninou či salátem – zkrátka s tím, co máte rádi.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte