Sekaná plněná vařeným vejcem? Česká klasika, kterou všichni známe. Zkrátka skvělá volba pro víkendový oběd s rodinou nebo přáteli. Příprava je možná trochu časově náročnější, ale čekání se rozhodně vyplatí!
Sekaná s vařenými vejci
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.0
1x hodnoceno
Postup
- Ve velké míse smíchejte vepřové mleté maso a všechny ostatní uvedené přísady na sekanou. Pokud je směs příliš mazlavá, použijte více strouhanky.
- Do formy na srnčí hřbet rozložte plátky slaniny, tak aby se částečně překrývaly. Opláchněte si ruce studenou vodou a vytvarujte z mletého masa dlouhou šišku. Doprostřed vložte vařená vejce a povrch uhlaďte.
- Sekanou přemístěte do formy na plátky slaniny a sekanou do nich zabalte. Slaninu pevně přitiskněte k povrchu a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C.
- Pečte po dobu 40 minut.