Sekaná s vařenými vejci

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

2.5

2x hodnoceno

Sekaná plněná vařeným vejcem? Česká klasika, kterou všichni známe. Zkrátka skvělá volba pro víkendový oběd s rodinou nebo přáteli. Příprava je možná trochu časově náročnější, ale čekání se rozhodně vyplatí!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte vepřové mleté maso a všechny ostatní uvedené přísady na sekanou. Pokud je směs příliš mazlavá, použijte více strouhanky.
  2. Do formy na srnčí hřbet rozložte plátky slaniny, tak aby se částečně překrývaly. Opláchněte si ruce studenou vodou a vytvarujte z mletého masa dlouhou šišku. Doprostřed vložte vařená vejce a povrch uhlaďte.
  3. Sekanou přemístěte do formy na plátky slaniny a sekanou do nich zabalte. Slaninu pevně přitiskněte k povrchu a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C.
  4. Pečte po dobu 40 minut.

BILLA_CZ_sekana_s_varenymi_vejci.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte