Ochutnejte klasiku trochu jinak! Domácí sekaná z mletého masa plněná vejci na talíři nejen skvěle vypadá, ale také výborně chutná. Když ji navíc doplníte bramborovou kaší s bazalkou, získáte výborný jarní oběd pro celou rodinu.
Sekaná s vajíčkem a bazalkovou bramborovou kaší
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.8
6x hodnoceno
Postup sekaná
- Toustový chléb nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem tak, aby hezky nasákl.
- Do mělněného masa přidejte syrová slepičí vejce, namočený chléb, tymián, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nahrubo namleté ovesné vločky.
- Přilijte perlivou vodu a vše hezky spojte. Do hotové směsi pak zhruba doprostřed vložte vejce uvařená natvrdo a vytvarujte šišku. Na povrchu by měla být sekaná hladká, uhladit ji můžete namočenými dlaněmi.
- Posypte kmínem, podlijte trochou vody a pečte v troubě na 170 °C přibližně 50 minut.
Postup bramborová kaše
- Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Přidejte máslo, mléko, sůl a rozmixujte do hladké a jemné kaše.
- Sekanou podávejte s bramborovou kaší, ochucenou nasekanou bazalkou a přelitou výpekem ze sekané.