Sekaná s vajíčkem a bazalkovou bramborovou kaší

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

3.9

9x hodnoceno

Ochutnejte klasiku trochu jinak! Domácí sekaná z mletého masa plněná vejci na talíři nejen skvěle vypadá, ale také výborně chutná. Když ji navíc doplníte bramborovou kaší s bazalkou, získáte výborný jarní oběd pro celou rodinu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup sekaná

  1. Toustový chléb nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem tak, aby hezky nasákl. 
  2. Do mělněného masa přidejte syrová slepičí vejce, namočený chléb, tymián, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nahrubo namleté ovesné vločky. 
  3. Přilijte perlivou vodu a vše hezky spojte. Do hotové směsi pak zhruba doprostřed vložte vejce uvařená natvrdo a vytvarujte šišku. Na povrchu by měla být sekaná hladká, uhladit ji můžete namočenými dlaněmi. 
  4. Posypte kmínem, podlijte trochou vody a pečte v troubě na 170 °C přibližně 50 minut. 

Postup bramborová kaše

  1. Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Přidejte máslo, mléko, sůl a rozmixujte do hladké a jemné kaše. 
  2. Sekanou podávejte s bramborovou kaší, ochucenou nasekanou bazalkou a přelitou výpekem ze sekané.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte