I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka a pár základních surovin, které v kuchyni určitě máte! Podívejte se na náš podrobný recept s videem.
Čočková sekaná
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan
2.8
780x hodnoceno
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Plech vyložte pečicím papírem a zaskládejte cibulí, celerem a paprikou, vše nakrájené na kousky.
- Přidejte sůl, zalijte trochou oleje a opečte v předehřáté troubě. Po dopečení ji nevypínejte, bude se v ní péct i sekaná.
- Přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, osolte a opepřete.
- Poté přidejte vejce a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Na závěr přimíchejte uvařenou čočku a postupně dávkujte strouhanku.
- Těsto přendejte do pekáče a pečte cca 50 minut.
- Vyjměte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s vybranou přílohou.
Postup polenta:
- Polentu uvařte podle návodu na obalu.
- Velmi pomalu a za stálého míchání ji přisypávejte do vroucí a lehce osolené vody, aby vám nezačala hrudkovatět.
- Do přibližně 10 minut by měla dostatečně zhoustnout.
- Na závěr vmíchejte 2 lžíce másla nebo olivového oleje, polenta bude krásně krémová.
- Nezapomeňte dosolit, přidat trochu chilli a čerstvou petrželku.
- Ihned podávejte.
GUSTO TIP:
POLENTU JE TŘEBA PODÁVAT CO NEJDŘÍVE, POSTUPNÝM CHLADNUTÍM TOTIŽ TUHNE.
Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)
Energie | 565 kcal/2360 kJ |
Bílkoviny | 22 g |
Tuky | 12 g |
Nasycené tuky | 4 g |
Sacharidy | 90 g |
Cukr | 12 g |
Vláknina | 13 g |