Čočková sekaná

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan

25,577.9

1,609x hodnoceno

I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka a pár základních surovin, které v kuchyni určitě máte! Podívejte se na náš podrobný recept s videem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a zaskládejte cibulí, celerem a paprikou, vše nakrájené na kousky.
  3. Přidejte sůl, zalijte trochou oleje a opečte v předehřáté troubě. Po dopečení ji nevypínejte, bude se v ní péct i sekaná.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, osolte a opepřete.
  5. Poté přidejte vejce a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Na závěr přimíchejte uvařenou čočku a postupně dávkujte strouhanku.
  7. Těsto přendejte do pekáče a pečte cca 50 minut.
  8. Vyjměte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s vybranou přílohou.

Postup polenta

  1. Polentu uvařte podle návodu na obalu. 
  2. Velmi pomalu a za stálého míchání ji přisypávejte do vroucí a lehce osolené vody, aby vám nezačala hrudkovatět.
  3. Do přibližně 10 minut by měla dostatečně zhoustnout.
  4. Na závěr vmíchejte 2 lžíce másla nebo olivového oleje, polenta bude krásně krémová.
  5. Nezapomeňte dosolit, přidat trochu chilli a čerstvou petrželku.
  6. Ihned podávejte.

Gusto tip:

Polentu je třeba podávat co nejdříve, postupným chladnutím totiž tuhne. 

Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)

Energie 565 kcal/2360 kJ
Bílkoviny 22 g
Tuky 12 g
Nasycené tuky 4 g
Sacharidy 90 g
Cukr 12 g
Vláknina 13 g

BILLA_unor_cockova-sekana.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte