Masové kuličky, sekaná, ragú nebo karboše. Mleté maso má v mnoha kuchyních svou nezastupitelnou roli a dodává jídlu tu správnou strukturu. Švédskou klasiku s krémovou omáčkou určitě znáte, takže vám nic nebrání vyzkoušet něco nového. Třeba tyto severské pečené brambory! Recept pro 4 osoby.
Severské pečené brambory s mletým masem
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty, Vaříme ze 7 surovin
3.6
7x hodnoceno
Postup
- Brambory omyjte a dejte vařit do osolené vroucí vody.
- Mezitím si nakrájejte červenou cibuli a nechte cca 5 minut krátce zarestovat, následně přidejte vepřové maso.
- Přisypte pepř, kmín a opékejte tak dlouho, dokud se maso nezatáhne.
- Přilijte vývar a postupně vyvařte veškerou tekutinu.
- Jakmile budou brambory uvnitř měkké, oloupejte z nich slupku a na druhé pánvi je s trochou sádla opékejte asi 15 minut.
- Nasekejte kopr a smíchejte se smetanou.
- Nakonec vše zlehka promíchejte a dosolte dle chuti.