Doporučujeme
Jakost: l.
Každý z nás už určitě slyšel o pečených bramborách, ale v kombinaci s čedarem a sýrem cottage je to něco nového! Chuť brambor vás naprosto ohromí a navíc obsahují všechny důležité vitamíny a minerály, které by...
Víte, co jsou to pikantule? Ne? Tak věřte, že je to dobrota, po které se vám budou dělat boule za ušima. Zapečené brambory s kuřecím masem, sýrem a smetanou zkrátka musíte ochutnat. Příprava je tak snadná, že ji zvládnou i...
Pečené brambory už jste někdy určitě jedli a dobře je znáte. Říká vám však něco slovo espuma? Jestli ne, pak vězte, že v kulinářském světě se jedná o pěnu, kterou připravíte ve šlehačkové láhvi – espumě. Nemusíte se ničeho...
Brambory s brynzou jsou léty prověřená kombinace, která se báječně hodí do podzimního období. Vyzkoušejte je doma připravit podle našeho receptu. Zbylou brynzu můžete servírovat na sucho opečené topince doplněné téměř jakoukoliv...
Bramboráky jsou jistě také skvělá pochoutka, ale my jsme pro vás tentokrát připravili recept na jinou bramborovou pochoutku. Bramborové placky jsou jednoduché na...
Hledáte způsob, jak ozvláštnit bramborovou přílohu? Vyzkoušejte brambory hasselback, které hravě zastoupí i hlavní chod. Pokud přemýšlíte nad tím, kde se vzalo jejich zvláštní jméno, pak vězte, že je odvozené od názvu restaurace,...
Oblíbená klasika našich babiček – bramborové knedlíky s uzeným. Připravte si tuhle dobrotu k nedělnímu obědu a úspěch máte zaručený. Těsto na knedlíky je velmi rychlé a zvládnou ho i naprostí začátečníci.
Ke štědrovečerní večeři se v českých domácnostech většinou servíruje rybí nebo hrachová polévka. Pokud nejste zrovna příznivci těchto dvou polévek nebo chcete vyzkoušet něco nového, vsaďte na naši krémovou houbovou polévku s žampiony....
Jedno z nejoblíbenějších jídel z brambor – domácí bramboráky. Vyzkoušejte recepty na ty nejlepší bramboráky se slaninou, na kterých si zaručeně pochutná celá rodina. Není to zrovna nejdietnější pochoutka, ale za tu chuť a ...
Pěry, jinak také kynuté bramborové knedlíky s povidly nebo švestkami. Chcete si doma připravit sladkou specialitu, po které se budou všichni u stolu olizovat až za ušima? Máme pro vás jasný tip na českou pochoutku.
Zná je snad každý. Jsou jednoduché na přípravu i nenáročné na suroviny. Napadlo vás ale někdy udělat zapečené brambory ve veganské verzi? MaruškaVEG vám předvede, jak na to.
Dříve se brambory považovaly za léčivou surovinu a také za pokrm nejchudších lidí. Dnes je to spíše naopak. Výraz gratinované pochází z Francie a představuje způsob pečení, při kterém vzniká krusta ze strouhaných sýrů.
Každá rodina má svůj léty prověřený recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci. Přestože jsme milovníky tradic, letos jsme se rozhodli nabídnout vám tři odlehčené varianty této sváteční přílohy. Pokud se i...
Květák, nebo brokolice? Tomu říkáme otázka na tělo. Dnes dáváme přednost těmto bílým "růžičkám" a zkoušíme květákový krém od Cooking with Šůša. Chcete taky? Kdo ho miluje, určitě neodeolá!
Představte si skvělý nedělní oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Z grilu se line nezaměnitelná vůně grilovaného steaku z vepřové krkovice, které doplní pečené brambory s rozmarýnem. Už se vám sbíhají sliny?
Podlouhlá zelenina se snadno rozpoznatelným tvarem je vítaným hostem na letních tabulích, nejčastěji je přidávána ke steakům či rybám. To však neznamená, že z nich nelze uvařit chutnou polévku. Fazolky i hrášek...
Česnečka – česká klasika, kterou máme spojenou především s rány po velkolepých oslavách. Tentokrát jsme si pro vás ale připravili její krémovou verzi, na které si jistě pochutnáte i kdykoliv jindy.
Když se v zimě potřebujete zahřát, nejspíš sáhnete po poctivé polévce. A my pro vás máme recept na hráškový krém, který vás nejen zahřeje, ale i pohladí. Díky sójové smetaně si na něm pochutnají i vegetariáni....
Na podzim rozhodně není od věci zahřát se poctivou polévkou. Připravili jsme proto pro vás recept na krémovou polévku z květáku a fazolí. Servírovat ji můžete k obědu i k večeři s čerstvým pečivem.
Máte chuť na segedínský guláš, ale nechcete vařit z masa? Máme tu pro vás skvělý kompromis – segedínský guláš ze sójového masa. Uvidíte, že bude od toho klasického k nerozeznání, a navíc si ho dají i vaši...
Tipy na snadné recepty z vajec se hodí vždycky, ale před Velikonocemi obzvlášť. Vsaďte na voňavou omeletu, univerzální jídlo, které si vychutnáte kdykoliv během dne. Přidat do ní můžete prakticky cokoliv, ale nám se nejvíc...
K večeři, na nedělní oběd, to je ve finále jedno. Tyto vepřové kotletky jsou neskutečně chutné a opravdu vás příjemně zasytí. Díky pivu v marinádě si na nich jistě skvěle pochutnáte. Sice si na ně budete muset...
Odkud pochází Boršč? Pokud tipujete, že z Ukrajiny, pak máte pravdu. My pro vás máme recept od Martiny Hladjuk, která se nechala inspirovat svou tchýní. Můžete se tak těšit na polévku jako od maminky. Základ je z...
Do pekáče, jako příloha, ale také hlavní surovina pro nedělní polévku. Brambory nechybí v mnoha receptech, často opravdu nezapomenutelných. Co byste ale řekli na krém z pečených brambor, kterému dodá skvělé aroma pečená...
Připravte si doma skvělý bramborový guláš, který vás nejen zasytí, ale navíc dodá i spoustu důležitých živin. Kromě výborné kořenové zeleniny a brambor v něm totiž najdete i fazole a loupaná rajčata.
Lahodná večeře ve dvou nebo rodinný oběd? Vepřová panenka s pepřovou omáčkou se hodí pro obě příležitosti. Hotovo budete mít během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Hotovou panenku servírujte nejlépe s pečenými brambory a ...
Když se řekne koprovka, mnozí si vybaví školní jídelnu. A opravdu, koprová omáčka s hovězím masem a knedlíkem, bez masa i s vejcem a bramborem, bývá častým hostem na jídelníčcích ve školách. Honza Vorel pro ...
Těšíme se na oslavy sv. Martina, ale klasická husa s knedlíkem a zelím vám nic neříká? Nevadí, i tak můžete tradici dodržet, jen v trochu jiném pojetí. Stačí si připravit tento teplý salát s husím prsem. Naprosto...
Co si představíte, když se řekne vepřová panenka? My pro vás máme tentokrát doslova jarní recept na vepřovou panenku s bramborovo-hráškovým pyré. A protože se k panence skvěle hodí i karotka, budeme ji servírovat...
Ne každý má tak chuťově specifickou rybu chuť, ale kapr patří mezi české speciality už neskutečně dlouho. Vánoční klasika v trojobalu je jasná, ale co letos zkusit něco netradičního? Náš kapr na medu s ořechy není nijak náročný a...
Poctivou bramboračku má snad rád úplně každý. Hromada lesních hub, česnek, majoránka a měkké kostičky brambor. My navíc rádi do bramboračky přidáváme vejce. Vyzkoušejte naši poctivou bramboračku plnou vůní, která vás zahřeje i ...
Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší – jídlo, které nejde nemilovat. My pro vás máme tentokrát tuhle oblíbenou pochoutku v moderním kabátku. Už cítíte vůni pečeného kuřete? Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.
Šťavnatá směs mletého masa, zapečená se sýrovou bramborovou kaší. Přesně to je pastýřský koláč, který původně vznikl v Anglii jako pokrm připravovaný ze zbytků. Vy si ho však doma klidně připravte z čerstvých surovin. My jsme použili hovězí...
Rybí polévka na štědrovečerní stůl rozhodně patří! Pokud však chcete svou vánoční večeři trochu ozvláštnit, vyzkoušejte naši vánoční rybí polévku z lososa a amura bílého. Krémová rybí polévka vám jistě přijde vhod i jindy než na...
Inspiraci v indické kuchyni v sobě náš recept rozhodně nezapře. Vegetariánské cizrnové kari s pečenými brambory je perfektní volba pro rodinnou hostinu bez masa. Připravit ho zvládnete během chvíle a jistě potěšíte všechny vegetariány...
Co si nejčastěji připravujete na grilu? Zeleninu, kuřecí maso nebo třeba vepřové? V případě špízů je výborné, jak jsou variabilní. Vyzkoušejte třeba tyto, z kvalitní vepřové pečeně a s hromadou chutné zeleniny.
Vyzkoušejte skvělou dobrotu z hovězího mletého masa. Pokrm se zvláštním jménem, pochází z Řecka, kde ho najdete skoro v každé taverně. A my se vsadíme, že si najde místo i na vašem jídelníčku.
Smažený kapr vás nudí? Ale na druhou stranu ryba nesmí u štědrovečerní večeře chybět? Pak je tu náš recept na amura s česnekovými bramborami. Vyzkoušejte Vánoce odít do moderního hávu a nemůžete udělat chybu.
Rybí prsty jsou oblíbenou pochoutkou u dětí i dospělých. My jsme je tentokrát připravili z lososa a přidali k nim parmazánové hranolky a okurkovo-rajčatový salát s kefírem. Všechno můžete péct najednou v troubě a hotovo...
Hovězí maso si s červeným vínem velmi dobře rozumí, což dokazuje například hovězí po burgundsku. My pro vás tentokrát máme recept na hovězí ragú s červeným vínem a žampiony, které můžete podávat s bramborovou kaší.
Klasickou sekanou z hovězího mletého masa jste doma už jistě někdy připravovali. Co takhle ale do masové směsi přidat cuketu? Uvidíte, že sekaná bude skvěle chutnat celé rodině. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do ...
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.