Doporučujeme
Jakost: l.
Pečené brambory už jste někdy určitě jedli a dobře je znáte. Říká vám však něco slovo espuma? Jestli ne, pak vězte, že v kulinářském světě se jedná o pěnu, kterou připravíte ve šlehačkové láhvi – espumě. Nemusíte se ničeho...
Bramboráky jsou jistě také skvělá pochoutka, ale my jsme pro vás tentokrát připravili recept na jinou bramborovou pochoutku. Bramborové placky jsou jednoduché na...
Zná je snad každý. Jsou jednoduché na přípravu i nenáročné na suroviny. Napadlo vás ale někdy udělat zapečené brambory ve veganské verzi? MaruškaVEG vám předvede, jak na to.
Hledáte způsob, jak ozvláštnit bramborovou přílohu? Vyzkoušejte brambory hasselback, které hravě zastoupí i hlavní chod. Pokud přemýšlíte nad tím, kde se vzalo jejich zvláštní jméno, pak vězte, že je odvozené od názvu restaurace,...
Oblíbená klasika našich babiček – bramborové knedlíky s uzeným. Připravte si tuhle dobrotu k nedělnímu obědu a úspěch máte zaručený. Těsto na knedlíky je velmi rychlé a zvládnou ho i naprostí začátečníci.
Ke štědrovečerní večeři se v českých domácnostech většinou servíruje rybí nebo hrachová polévka. Pokud nejste zrovna příznivci těchto dvou polévek nebo chcete vyzkoušet něco nového, vsaďte na naši krémovou houbovou polévku s žampiony....
Víte, co jsou to pikantule? Ne? Tak věřte, že je to dobrota, po které se vám budou dělat boule za ušima. Zapečené brambory s kuřecím masem, sýrem a smetanou zkrátka musíte ochutnat. Příprava je tak snadná, že ji zvládnou i...
Jedno z nejoblíbenějších jídel z brambor – domácí bramboráky. Vyzkoušejte recepty na ty nejlepší bramboráky se slaninou, na kterých si zaručeně pochutná celá rodina. Není to zrovna nejdietnější pochoutka, ale za tu chuť a ...
Představte si skvělý nedělní oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Z grilu se line nezaměnitelná vůně grilovaného steaku z vepřové krkovice, které doplní pečené brambory s rozmarýnem. Už se vám sbíhají sliny?
Každá rodina má svůj léty prověřený recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci. Přestože jsme milovníky tradic, letos jsme se rozhodli nabídnout vám tři odlehčené varianty této sváteční přílohy. Pokud se i...
K večeři, na nedělní oběd, to je ve finále jedno. Tyto vepřové kotletky jsou neskutečně chutné a opravdu vás příjemně zasytí. Díky pivu v marinádě si na nich jistě skvěle pochutnáte. Sice si na ně budete muset...
Když se v zimě potřebujete zahřát, nejspíš sáhnete po poctivé polévce. A my pro vás máme recept na hráškový krém, který vás nejen zahřeje, ale i pohladí. Díky sójové smetaně si na něm pochutnají i vegetariáni....
Tipy na snadné recepty z vajec se hodí vždycky, ale před Velikonocemi obzvlášť. Vsaďte na voňavou omeletu, univerzální jídlo, které si vychutnáte kdykoliv během dne. Přidat do ní můžete prakticky cokoliv, ale nám se nejvíc...
Máte chuť na segedínský guláš, ale nechcete vařit z masa? Máme tu pro vás skvělý kompromis – segedínský guláš ze sójového masa. Uvidíte, že bude od toho klasického k nerozeznání, a navíc si ho dají i vaši...
Na podzim rozhodně není od věci zahřát se poctivou polévkou. Připravili jsme proto pro vás recept na krémovou polévku z květáku a fazolí. Servírovat ji můžete k obědu i k večeři s čerstvým pečivem.
Do pekáče, jako příloha, ale také hlavní surovina pro nedělní polévku. Brambory nechybí v mnoha receptech, často opravdu nezapomenutelných. Co byste ale řekli na krém z pečených brambor, kterému dodá skvělé aroma pečená...
Těšíme se na oslavy sv. Martina, ale klasická husa s knedlíkem a zelím vám nic neříká? Nevadí, i tak můžete tradici dodržet, jen v trochu jiném pojetí. Stačí si připravit tento teplý salát s husím prsem. Naprosto...
Když se řekne koprovka, mnozí si vybaví školní jídelnu. A opravdu, koprová omáčka s hovězím masem a knedlíkem, bez masa i s vejcem a bramborem, bývá častým hostem na jídelníčcích ve školách. Honza Vorel pro ...
Co si představíte, když se řekne vepřová panenka? My pro vás máme tentokrát doslova jarní recept na vepřovou panenku s bramborovo-hráškovým pyré. A protože se k panence skvěle hodí i karotka, budeme ji servírovat...
Ne každý má tak chuťově specifickou rybu chuť, ale kapr patří mezi české speciality už neskutečně dlouho. Vánoční klasika v trojobalu je jasná, ale co letos zkusit něco netradičního? Náš kapr na medu s ořechy není nijak náročný a...
Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší – jídlo, které nejde nemilovat. My pro vás máme tentokrát tuhle oblíbenou pochoutku v moderním kabátku. Už cítíte vůni pečeného kuřete? Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.
Rybí polévka na štědrovečerní stůl rozhodně patří! Pokud však chcete svou vánoční večeři trochu ozvláštnit, vyzkoušejte naši vánoční rybí polévku z lososa a amura bílého. Krémová rybí polévka vám jistě přijde vhod i jindy než na...
Inspiraci v indické kuchyni v sobě náš recept rozhodně nezapře. Vegetariánské cizrnové kari s pečenými brambory je perfektní volba pro rodinnou hostinu bez masa. Připravit ho zvládnete během chvíle a jistě potěšíte všechny vegetariány...
Co si nejčastěji připravujete na grilu? Zeleninu, kuřecí maso nebo třeba vepřové? V případě špízů je výborné, jak jsou variabilní. Vyzkoušejte třeba tyto, z kvalitní vepřové pečeně a s hromadou chutné zeleniny.
Smažený kapr vás nudí? Ale na druhou stranu ryba nesmí u štědrovečerní večeře chybět? Pak je tu náš recept na amura s česnekovými bramborami. Vyzkoušejte Vánoce odít do moderního hávu a nemůžete udělat chybu.
Rybí prsty jsou oblíbenou pochoutkou u dětí i dospělých. My jsme je tentokrát připravili z lososa a přidali k nim parmazánové hranolky a okurkovo-rajčatový salát s kefírem. Všechno můžete péct najednou v troubě a hotovo...
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.