Víte, co jsou to pikantule? Ne? Tak věřte, že je to dobrota, po které se vám budou dělat boule za ušima. Zapečené brambory s kuřecím masem, sýrem a smetanou zkrátka musíte ochutnat. Příprava je tak snadná, že ji zvládnou i kuchařští začátečníci a hotové budou během chvíle.
Pikantule s kuřecím masem a smetanou
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
2.2
15x hodnoceno
Postup
- Omyté brambory nakrájejte na měsíčky (osminy) a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, posypte solí a kořením, promněte, aby byly obaleny rovnoměrně.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 30 minut – brambory musí být zlatavé, uvnitř měkké a na povrchu křupavé.
- Mezitím si nakrájejte kuřecí maso na nudličky nebo menší kostky. Připravte si i marinádu, ve větší misce smíchejte sójovou omáčku, trošku oleje, sůl, kari koření a bramborový škrob.
- Nakrájené maso vložte do misky a promíchejte. Opečte na pánvi na oleji dozlatova.
- Upečené brambory přesuňte do pekáčku, na ně navrstvěte opečené kuřecí maso, posypte rozdrobeným sýrem s modrou plísní, můžete přidat i lístky bazalky, zalijte smetanou a posypte nastrouhaným eidamem.
- Pečte na 175 °C dozlatova, cca 30 minut a poté ihned podávejte. Můžete dozdobit ještě například jarní cibulkou a rajčaty.