Pikantule s kuřecím masem a smetanou

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

5.0

1x hodnoceno

Víte, co jsou to pikantule? Ne? Tak věřte, že je to dobrota, po které se vám budou dělat boule za ušima. Zapečené brambory s kuřecím masem, sýrem a smetanou zkrátka musíte ochutnat. Příprava je tak snadná, že ji zvládnou i kuchařští začátečníci a hotové budou během chvíle.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Omyté brambory nakrájejte na měsíčky (osminy) a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, posypte solí a kořením, promněte, aby byly obaleny rovnoměrně.
  2. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 30 minut – brambory musí být zlatavé, uvnitř měkké a na povrchu křupavé. 
  3. Mezitím si nakrájejte kuřecí maso na nudličky nebo menší kostky. Připravte si i marinádu, ve větší misce smíchejte sójovou omáčku, trošku oleje, sůl, kari koření a bramborový škrob.
  4. Nakrájené maso vložte do misky a promíchejte. Opečte na pánvi na oleji dozlatova.
  5. Upečené brambory přesuňte do pekáčku, na ně navrstvěte opečené kuřecí maso, posypte rozdrobeným sýrem s modrou plísní, můžete přidat i lístky bazalky, zalijte smetanou a posypte nastrouhaným eidamem.
  6. Pečte na 175 °C dozlatova, cca 30 minut a poté ihned podávejte. Můžete dozdobit ještě například jarní cibulkou a rajčaty.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte