Pečené brambory s espumou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Přílohy

1.4

9x hodnoceno

Pečené brambory už jste někdy určitě jedli a dobře je znáte. Říká vám však něco slovo espuma? Jestli ne, pak vězte, že v kulinářském světě se jedná o pěnu, kterou připravíte ve šlehačkové láhvi – espumě. Nemusíte se ničeho bát, protože přípravou této skvělé přílohy vás ve videu provede sám Roman Staša.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Brambory dáme na plech, osolíme, opepříme, přidáme česnek, cibuli a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut nebo do zezlátnutí.  
  2. Ve velkém hrnci svaříme vodu, cukr, bobkový list, nové koření, vinný ocet a sušený zázvor. Mezitím cibuli nakrájíme na kolečka a vložíme do zavařovací sklenice společně s rozmarýnem. Jakmile rozvar přejde varem, zalejeme cibuli a necháme marinovat. Po vychladnutí můžeme zavřít a skladovat až tři týdny v lednici. 
  3. Stonky petržele spaříme minutu v horké vodě a ihned přesuneme do ledové vody s ledem. 
  4. Smetanu a gorgonzolu vložíme do hrnce a vaříme 3 minuty. Poté rozmixujeme dohladka, přecedíme přes jemné síto a vložíme do espumy. 
  5. Brambory vytáhneme z trouby, stroužky česneku očistíme, pokrájíme cibuli.
  6. Brambory servírujeme zasypané chilli, česnekem, petrželí, cibulí, a pažitkou, vše společně promícháme.
  7. Espumu dáme vedle do misky. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte