Chuť brambor se do Evropy dostala už v 16. století a od té doby je nenahraditelnou pochoutkou. Vůně pečených brambor je po jejich rozříznutí zcela neodolatelná. Pokud máte rádi bylinky, ze zkušenosti radíme – zkuste tymián a rozmarýn.
Křupavé brambory pečené v troubě
- snadné
- do 60 minut
- Přílohy, Vaříme ze 7 surovin
3.1
110x hodnoceno
Postup
- Brambory omyjte a vařte je po dobu 20 minut v osolené vodě.
- Osušte je a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Lehce každou bramboru zmáčkněte, až praskne.
- Pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte asi 25 minut při 220 °C dozlatova a po okrajích dokřupava.
- Vytáhněte je z trouby a posypejte nasekanou pažitkou.