Doporučujeme
Jakost: l.
Chuťovek na silvestrovské oslavy není nikdo dost. Napadlo by vás, že si při této příležitosti usmažíte domácí cibulové kroužky? Jsou famózní s dipem, ale i jen tak. Navíc díky pivnímu těstíčku mají parádní šmrnc.
Houbová omáčka? To je během podzimu zkrátka nutnost! Uvařte si jí plný hrnec a překvapte rodinu poctivým domácím obědem.
Lahodná polévka, která vás zasytí i zahřeje. Přesně to je polévka z černé čočky se zeleninou. Polévka je rychle hotová, a navíc skvěle chutná. Podávat ji můžete i jako hlavní jídlo třeba k večeři.
Nechte se inspirovat francouzskou kuchyní a připravte si jednoduchou a krásně barevnou večeři. Ratatouille je nepřekonatelná zeleninová dobrota, kterou si můžete dát jako hlavní chod i jako přílohu k masu.
Na podzim rozhodně není od věci zahřát se poctivou polévkou. Připravili jsme proto pro vás recept na krémovou polévku z květáku a fazolí. Servírovat ji můžete k obědu i k večeři s čerstvým pečivem.
Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé....
Jídlo, které zahřeje a zasytí v jednom? Není problém, skvělým tipem na takový pokrm je poctivé curry plné zeleniny a vylepšené o exkluzivní krevety. Dnešní recept od Terezy Havlínové je zkrátka na vlně...
Poctivá polévka, která opravdu zahřeje. Věříme, že taková jídla vás vždy potěší, obzvlášť během zimních měsíců. Vyzkoušejte tentokrát rajčatovou polévkou, kterou vylepšete červenou čočkou, bylinkami a sýrem feta.
Máte rádi maďarskou klasiku jménem segedínský guláš, lidově segedín? Běžně se připravuje z vepřového masa, ale my jsme se tentokrát rozhodli udělat menší změnu. Nahradili jsme ho totiž sójovými kostkami, které se k jeho přípravě ve...
Staročeská specialita, která je plná hub a krup. Tradičně se servíruje během vánočních svátků, ale občas se možná stane, že přece jen trochu zbyde. Pokud byste měli doma ještě pár porcí, můžete z nich vykouzlit zase trochu jiné...
Patříte k milovníkům rychlého vaření? Pak si určitě oblíbíte náš recept na quinotto z jedné pánve. Že jste o takovém jídle ještě neslyšeli? Nevadí, tato pochoutka je vlastně rizoto, jen místo rýže použijete quinoy.
Máte rádi zelné polévky, ale známou klasiku byste rádi nějak ozvláštnili? Není problém. Dnes pro vás máme něco mezi ruskou polévkou Šči a známou polévkou Minestrone. Je to naše zelná s vaječným žloutkem.
Snadné recepty na chutné chuťovky se hodí vždy. Tentokrát pro vás máme tip na špenátové košíčky s opečenou šunkou, špenátem a sýrem. Příprava je jednoduchá, zabere jen několik minut a vy si rozhodně pochutnáte!
Krémové polévky se těší velké oblibě už několik let, a proto vznikají stále nové recepty a variace z výtečné zeleniny, někdy dokonce i z ovoce. Do jarního čísla časopisu Gusto jsme vymysleli hráškový krém vylepšený...
Omáčky jsou pro českou kuchyni naprosto typické. Ať už je to křenová, koprová, rajská, znojemská nebo právě ve formě milovaného kuřete na paprice se smetanovým základem. I tuto známou klasiku můžete servírovat trochu jinak –...
Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský je oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými....
Milujete orientální jídlo a máte přebytky dýní ze zahrádky? Pak je recept na víkendový oběd jasný! Vyzkoušejte naše dýňové kari s rýží, na kterém si pochutná celá rodina. Voňavé kari vás zahřeje uprostřed sychravého podzimu a...
Hledáte letní inspiraci, která není jen o salátech a studených polévkách? Náš recept na králičí maso s letní zeleninou je tou pravou volbou, která vás dostane do kolen.
Sytá zelená barva, která bere dech! Tak krásný brokolicový krém musíte vyzkoušet, chutná ještě lépe než vypadá. Krémové polévky se hodí především do chladnějších dnů. S pečivem vám vytvoří dokonalou večeři.
Sekaná plněná vařeným vejcem? Česká klasika, kterou všichni známe. Zkrátka skvělá volba pro víkendový oběd s rodinou nebo přáteli. Příprava je možná trochu časově náročnější, ale čekání se rozhodně vyplatí!
Když se v zimě potřebujete zahřát, nejspíš sáhnete po poctivé polévce. A my pro vás máme recept na hráškový krém, který vás nejen zahřeje, ale i pohladí. Díky sójové smetaně si na něm pochutnají i vegetariáni....
Cuketa zapečená s masem a zeleninou je perfektní letní večeře, kterou si můžete připravit během chvíle. Skvělé na něm je ti to, že můžete zpracovat maso, které vám zbyde z grilování, díky tomu zabráníte zbytečnému plýtvání jídlem...
Syté jídlo, kterým nepohrdne žádný milovník kvalitního masa. Hovězí roštěná totiž patří k těm nejlepším. Křupavá osmažená cibulka dodává celému ten správný šmrnc. Když hotové hovězí roštěnky doplníte restovanými brambory, úspěch je zaručen...
Plněné papriky mletým masem připravujete asi poměrně často. Vyzkoušejte jejich kapustovou obdobu a rozhodně nebudete litovat. Kapustové závitky s mletým masem budou skvěle chutnat samotné jen se smetanou nebo s vařeným bramborem.
Známá rakouská specialita, kterou si zamiloval i sám císař František Josef I. Představujeme vám tradiční tafelspitz! Poctivý kus hovězího masa Vocílka, spousta zeleniny, koření, bylinek, ale především dostatek času. To je základ úspěchu. A...
Plněné papriky jsou populární pochoutkou mnoha světových kuchyní, a proto nemohou chybět ani mezi recepty na Gusto Academy! Tereza Havlínová pro vás sepsala skvělou variaci s mletým masem, rajčaty, rýží a mozzarellou....
Poctivá boloňská omáčka sice zabere trochu víc času, ale výsledek za tu námahu rozhodně stojí! V lednici vám navíc vydrží i několik dní, takže nemusí zůstat jen u jedné porce špaget. Celý recept je zároveň bez lepku díky...
Víkendové pečené kuře jste jistě servírovali už několikrát a každý si rozhodně pochutnal. Nechcete ale tuto známou klasiku českých strávníků trochu proměnit a zkusit upéct baby kuře pro všechny u stolu? Jako přílohu...
Rychlé a chutné jídlo, které vás na podzim zahřeje? Rozhodně špagety s dýňovou omáčkou. Připravte k večeři tuhle barevnou dobrotu a jistě si pochutná celá vaše rodina. Už na nic nečekejte, vypravte se pro dýni hokkaido...
Jídlo, které nakrmí hned několik hladových krků a ještě při jeho přípravě zaneřádíte minimum nádobí? To je sen snad každého z nás. Fitnessrecepty jde těmto tužbám naproti, má pro vás jeden snadný recept na výtečnou...
Nenáročná na přípravu, lahodná a plná chutných ingrediencí. Pórková polévka doplněná o brambory se po rozmixování promění ve výtečný krém, na kterém si pochutná celá rodina. Jemnost tomuto jídlu dodá zase smetana, tak...
Recept na masové kuličky je velice populární v severských státech. Už jste je někdy ochutnali? My pro vás máme spojení masa, zeleniny a hub, kterému jen těžko odoláte. Hotové kuličky nemusíte podávat pouze s kaší nebo...
Pokud milujete dlouhé vaření, při kterém máte čas přemýšlet nad výsledkem, je to recept jak ušitý na míru. Výsledkem budete ohromeni a budete se těšit na nezapomenutelnou hostinu.
Necítíte se nejlíp a potřebujete postavit na nohy? Poctivá česnečka je zaručený lék, který známe už od nepaměti. Výhodou našeho receptu je, že si čerstvý prolisovaný česnek můžete při podávání přidat podle libosti.
Milujete krémové polévky stejně jako my? Mohou být brokolicové, pórkové, květákové, zkrátka prakticky jakékoliv. My jsme se rozhodli vymyslet recept, ve kterém kromě zeleniny zpracujete i zbytky ze silvestrovského pohoštění, konkrétně...
Stává se vám, že po svátku sv. Štěpána máte doma ještě část kachny a netušíte, co s ní? Jistě, můžete ji jíst několik dní tak, jak byla připravena. Nebo můžete vyzkoušet náš recept na vafličky naslano právě s kachním...
Inspiraci v indické kuchyni v sobě náš recept rozhodně nezapře. Vegetariánské cizrnové kari s pečenými brambory je perfektní volba pro rodinnou hostinu bez masa. Připravit ho zvládnete během chvíle a jistě potěšíte všechny vegetariány...
Skvělá pečínka pro všechny milovníky kachního masa. Připravte si kachnu na švestkách a jablkách a nechte se příjemně překvapit touto ryze podzimní kombinací. Ke kachně podávejte knedlíky nebo jinou ze skvělých příloh.
Voňavá tikka masala je tradiční pokrm indické kuchyně, který se velice často připravuje s kuřecím masem. Pokud jste ale vegetariáni, případně se snažíte maso alespoň omezit, určitě vás bude zajímat dnešní recept. Vege tikka masala je totiž...
Nechcete se dělat s celou pizzou, ale na kombinaci rajčatové omáčky a další skvělých surovin máte chuť? Tak proč nezkusit naše pizza tousty! Jsou jednoduché, s domácí omáčkou navíc opravdu vynikající. A fantazii při...
Rolády jsou skvělé v tom, že je můžete naplnit v podstatě čímkoliv. Kluk v zástěře vsadil na sezonní cuketu a cherry rajčátka, které této krůtí dodávají lehký letní nádech. Jaké náplně máte nejradši?
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni pomlaskávají. Zkuste recept od Cooking with Šůša a hýčkejte se sezonními surovinami.
Pokud se nebojíte experimentovat, zkuste tento netradiční recept na proslulý pokrm Wellington. Vůně, kterou díky němu v kuchyni vykouzlíte, vám jednoznačně učaruje. Maso zabalené do listového těsta pak podávejte s brokolicí...
Uzené s čočkou? Klasika, která se objevuje na stole v mnoha rodinách a především začátkem nového roku. Také si potrpíte na tradice? My pro vás máme tip na skvělou tradiční čočku s uzeným.
Hovězí po burgundsku známé také jako bœuf bourguignon je pokrm, který pochází z francouzské kuchyně. Jeho typickou chuť a vůni mu dodává hovězí maso a červené víno. Sice je jeho příprava poměrně dlouhá, ale čekání rozhodně stojí...
Minestrone – italská hustá polévka, ve které najdete opravdu hodně zeleniny! Především rajčata, celer, fazole nebo třeba mrkev. My jsme ji navíc doplnili těstovinami, voňavou slaninou a bazalkovým pestem. Jasně daný recept totiž úplně...
Recept, ze kterého cítíte poctivost surovin. Ještě aby ne, je připraven z toho nejlepšího hovězího masa a ani ostatní ingredience na tom nejsou jinak. Jestli hledáte inspiraci na pořádný oběd pro celou rodinu, máme ji...
Pokrm, který jistě znáte ze svých prázdninových cest si můžete připravit i sami doma, a to během několika málo minut. Pusťte se do vaření a uvidíte, že za pár minut se z kuchyně budou šířit libé vůně.
Tradiční knedlíčkovou polévku jistě znáte, ale napadlo vás někdy, že ji můžete připravit v trochu více svátečním kabátku? Recept na tu naši, s originálními hvězdičkami, můžete vyzkoušet ještě dnes.
Jednoduchý český recept, který je i po letech stále perfektní. Na tradice se zkrátka nezapomíná, takže houbový kuba nesmí během vánočních svátků na vašem stole rozhodně chybět!
Pečené brambory už jste někdy určitě jedli a dobře je znáte. Říká vám však něco slovo espuma? Jestli ne, pak vězte, že v kulinářském světě se jedná o pěnu, kterou připravíte ve šlehačkové láhvi – espumě. Nemusíte se ničeho...
Další možnost jak využít zásoby vajec z velikonočního koledování. Někdy je jich totiž tolik, že ani do pomazánky je všechny nezvládnete zpracovat.
Známá klasika z ruské kuchyně, kterou si oblíbili lidé po celém světě. Máte rádi hovězí Stroganoff – Stroganov? Můžete ho doma zvládnout rychleji, než si možná myslíte. Stačí použít vyzrálé hovězí maso, které si žádá kratší úpravu.
Zelená je dobrá! Obzvlášť během jara, které už je za rohem. Proto byste si neměli nechat ujít tento snadný recept na zelenkavé špecle s brokolicí a vlašskými ořechy. My Healthy Moment je doporučuje k obědu i večeři...
Už víte, co budete podávat o víkendu k obědu? Pokud jste letos ještě neochutnali zvěřinu, můžete to dohnat s receptem od Honzy Vorla na kančí se šípkovou.
Voňavá kuřecí křídla, kterým dodává šmrnc poctivá marináda? Bez té by to totiž vůbec nešlo! Vsaďte na osvědčenou klasiku a hoďte na gril pár kuřecích kousků.
V tomto celosvětově známém receptu má hlavní slovo zelenina. A to na plné čáře. V ratatouille najdete lilek, cuketu, rajčata, papriku a třeba i česnek nebo cibuli. Zeleninové kombo, které bez problému zastane...
Hovězí líčka jsou méně známá partie masa, ale velice chutná a luxusní záležitost! Zkuste si je připravit podle receptu od Honzy Vorla a doplňte je kromě celerového pyré a kousky černého kořene nebo nakládaným celerem....
Už jste si doma letos uvařili kapustové závitky? Skvělé jsou s masem i bez. My jsme tentokrát vsadili na méně známou variaci s mletým krůtím od Garden & Kitchen. Pojďte se do toho pustit!
Masové kuličky vám jistě nemusíme představovat – severská kuchyně si u nás už našla své fanoušky. Jak to máte vy? Podlehnete voňavému mletému masu s bramborem nebo dáváte přednost spíše klasickým karbanátkům?
Nad české omáčky není, že? V tuzemských kuchařkách jich najdete hned několik, ale jedna z nejoblíbenějších je právě rajská. Milují ji dospělí i děti! Podávat ji můžete s těstovinami, knedlíkem a zároveň se k ní...
Oblíbená klasika našich babiček – bramborové knedlíky s uzeným. Připravte si tuhle dobrotu k nedělnímu obědu a úspěch máte zaručený. Těsto na knedlíky je velmi rychlé a zvládnou ho i naprostí začátečníci.
Překvapte milovníky masa neodolatelným pečeným kolenem podle receptu od Honzy Punčocháře. Máme pro vás totiž tip na dokonale vypečenou kůrčičku, která vás zkrátka dostane. A to díky použití octa a soli. Pro ...
Také tak milujete zapečené těstoviny? Není divu! Tento jednoduchý recept, ve kterém se krásně zužitkuje i uzené maso, si s chutí připravíte k obědu i k večeři.
Představte si kvalitní tradiční ingredience v netradičním spojení. Mluvíme o kombinaci šunky od kosti se sýrem, která ještě nikdy nikoho na světě neurazila. Když si dopřejete o pár minut na přípravu navíc,...
Když vás dožene chuť na klasiku, přijde holandský řízek s bramborovou kaší rozhodně vhod. Všichni tento recept známe a jistě ho také milujeme. Nebo alespoň ti, kteří mletému masu prostě neodolají. Pusťte se s námi do ...
Grilovací sezona je v plném proudu a každý nový recept proto přijde vhod. Pavel Berky, soutěžící MasterChef Česko, pro vás připravil poctivé krůtí špízy se vším všudy! Od marinády přes grilování až po domácí kozí tvaroh,...
Slavný recept, který má hned několik názvů, ale vždy znamenají to stejné. Ať už tedy narazíte na označení Tarte Flambée, Flammkuchen nebo Alsaský cibulový koláč, budete mít vždy jasno. Je to něco mezi tenkou smetanovou pizzou a ...
Kefír se řadí mezi superpotraviny a kromě běžného pití v něm můžete i marinovat, třeba právě kuřecí maso. Další tip na letní grilovačku, který se vám rozhodně bude hodit.
Kuřecí prsa najdete v mnoha receptech, ale co tentokrát zkusit stehna. Výsledné maso je šťavnatější, a proto rozhodně stojí za to. Kuřecí plátky doplněné o chutnou paprikovou marmeládu se stanou oblíbenou chuťovkou všech...
Vánoční svátky se vždy nesou v duchu kvalitního jídla. Ať už máme na mysli kapra, řízky, bramborový salát nebo cukroví. Jen o těchto stálicích to ale není, třeba na svatého Štěpána bývala vždy tradičně servírována pernatá...
Oslavy a večerní posezení si zaslouží předkrm i jednohubky v jednom. A přesně to pro vás dnes s naším novým receptem máme. Hlavní náplní těchto skvělých košíčků je guacamole, které snadno vylepšíte krevetami a ...
Nikdo nám nerozmluví, že Češi jsou národ milující sendviče a topinky. Křupavé plátky chleba proložené uzeninou nebo sýrem si zkrátka našly cestu do našich srdcí. Není divu, že se soutěžící MasterChef Česko Pavlína Lubojatzky...
Ani trochu mouky, jen samá semínka, ořechy, vejce a olej. Chléb, který je naprosto bez lepku, a proto ideální pro osoby, které se mu vyhýbají. Je hodně sytý, takže vám stačí jen pár plátků. Ale s naší čočkovou pomazánkou se...
Recepty s listovým těstem jsou v České republice vyloženě opěvované. Ať už jde o obligátní šneky, sladký štrúdl nebo právě tento kousek, který je jako stvořený pro nadšence do zvěřiny. Podzimní chutě jsou z toho...
Každá rodina servíruje během víkendových obědů nějakou specialitu. Pokud se mezi ně řadí i karbanátky, určitě vás dnes potěšíme. Máme tu totiž recept, podle kterého zvládnete hned dvě verze, ale se stejným základem. Pochutnají si tak...
Vaření z vína je skoro stejně populární jako jeho samotné pití. Není divu, dodává jídlu skvělou chuť a finální šmrnc. Přidejte kapku vína k pečenému nebo dušenému masu, zelenině nebo vyzkoušejte naši neodolatelnou paštiku z ...
Roláda je tradiční pokrm českých kuchyní, který si s radostí dopřáváme během rodinných sešlostí a oslav. Ochutnejte tuto variaci s typickou jarními ingrediecemi: medvědím česnekem a chřestem.
Svátek sv. Štěpána se nezadržitelně blíží! Dodržujete tradice a podáváte v tento den pečenou drůbež? Může to být kachna, ale také husa. My jsme dnes zkusili tradiční kachní stehna, ke kterým se skvěle hodí červené zelí nasladko a...
Bramborové knedlíky se nejčastěji plní uzeným masem. A i když přiznáváme, že je to skvělá pochoutka, tentokrát pro vás máme tip na vegetariánskou variantu téhle pochoutky. Bramborové knedlíky jsme místo uzeného naplnili...
Každá rodina má svůj léty prověřený recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci. Přestože jsme milovníky tradic, letos jsme se rozhodli nabídnout vám tři odlehčené varianty této sváteční přílohy. Pokud se i...
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.