Jakost: l.
Jídlo, které zahřeje a zasytí v jednom? Není problém, skvělým tipem na takový pokrm je poctivé curry plné zeleniny a vylepšené o exkluzivní krevety. Dnešní recept od Terezy Havlínové je zkrátka na vlně...
Nechte se inspirovat francouzskou kuchyní a připravte si jednoduchou a krásně barevnou večeři. Ratatouille je nepřekonatelná zeleninová dobrota, kterou si můžete dát jako hlavní chod i jako přílohu k masu.
Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé....
Máte rádi maďarskou klasiku jménem segedínský guláš, lidově segedín? Běžně se připravuje z vepřového masa, ale my jsme se tentokrát rozhodli udělat menší změnu. Nahradili jsme ho totiž sójovými kostkami, které se k jeho přípravě ve...
Chuťovek na silvestrovské oslavy není nikdo dost. Napadlo by vás, že si při této příležitosti usmažíte domácí cibulové kroužky? Jsou famózní s dipem, ale i jen tak. Navíc díky pivnímu těstíčku mají parádní šmrnc.
Poctivá polévka, která opravdu zahřeje. Věříme, že taková jídla vás vždy potěší, obzvlášť během zimních měsíců. Vyzkoušejte tentokrát rajčatovou polévkou, kterou vylepšete červenou čočkou, bylinkami a sýrem feta.
Krémové polévky se těší velké oblibě už několik let, a proto vznikají stále nové recepty a variace z výtečné zeleniny, někdy dokonce i z ovoce. Do jarního čísla časopisu Gusto jsme vymysleli hráškový krém vylepšený...
Snadné recepty na chutné chuťovky se hodí vždy. Tentokrát pro vás máme tip na špenátové košíčky s opečenou šunkou, špenátem a sýrem. Příprava je jednoduchá, zabere jen několik minut a vy si rozhodně pochutnáte!
Omáčky jsou pro českou kuchyni naprosto typické. Ať už je to křenová, koprová, rajská, znojemská nebo právě ve formě milovaného kuřete na paprice se smetanovým základem. I tuto známou klasiku můžete servírovat trochu jinak –...
Máte rádi zelné polévky, ale známou klasiku byste rádi nějak ozvláštnili? Není problém. Dnes pro vás máme něco mezi ruskou polévkou Šči a známou polévkou Minestrone. Je to naše zelná s vaječným žloutkem.
Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský je oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými....
Staročeská specialita, která je plná hub a krup. Tradičně se servíruje během vánočních svátků, ale občas se možná stane, že přece jen trochu zbyde. Pokud byste měli doma ještě pár porcí, můžete z nich vykouzlit zase trochu jiné...
Víkendové pečené kuře jste jistě servírovali už několikrát a každý si rozhodně pochutnal. Nechcete ale tuto známou klasiku českých strávníků trochu proměnit a zkusit upéct baby kuře pro všechny u stolu? Jako přílohu...
Známá rakouská specialita, kterou si zamiloval i sám císař František Josef I. Představujeme vám tradiční tafelspitz! Poctivý kus hovězího masa Vocílka, spousta zeleniny, koření, bylinek, ale především dostatek času. To je základ úspěchu. A...
Milujete krémové polévky stejně jako my? Mohou být brokolicové, pórkové, květákové, zkrátka prakticky jakékoliv. My jsme se rozhodli vymyslet recept, ve kterém kromě zeleniny zpracujete i zbytky ze silvestrovského pohoštění, konkrétně...
Jídlo, které nakrmí hned několik hladových krků a ještě při jeho přípravě zaneřádíte minimum nádobí? To je sen snad každého z nás. Fitnessrecepty jde těmto tužbám naproti, má pro vás jeden snadný recept na výtečnou...
Stává se vám, že po svátku sv. Štěpána máte doma ještě část kachny a netušíte, co s ní? Jistě, můžete ji jíst několik dní tak, jak byla připravena. Nebo můžete vyzkoušet náš recept na vafličky naslano právě s kachním...
Plněné papriky jsou populární pochoutkou mnoha světových kuchyní, a proto nemohou chybět ani mezi recepty na Gusto Academy! Tereza Havlínová pro vás sepsala skvělou variaci s mletým masem, rajčaty, rýží a mozzarellou....
Recept na masové kuličky je velice populární v severských státech. Už jste je někdy ochutnali? My pro vás máme spojení masa, zeleniny a hub, kterému jen těžko odoláte. Hotové kuličky nemusíte podávat pouze s kaší nebo...
Pokud milujete dlouhé vaření, při kterém máte čas přemýšlet nad výsledkem, je to recept jak ušitý na míru. Výsledkem budete ohromeni a budete se těšit na nezapomenutelnou hostinu.
Pokud se nebojíte experimentovat, zkuste tento netradiční recept na proslulý pokrm Wellington. Vůně, kterou díky němu v kuchyni vykouzlíte, vám jednoznačně učaruje. Maso zabalené do listového těsta pak podávejte s brokolicí...
Voňavá tikka masala je tradiční pokrm indické kuchyně, který se velice často připravuje s kuřecím masem. Pokud jste ale vegetariáni, případně se snažíte maso alespoň omezit, určitě vás bude zajímat dnešní recept. Vege tikka masala je totiž...
Uzené s čočkou? Klasika, která se objevuje na stole v mnoha rodinách a především začátkem nového roku. Také si potrpíte na tradice?
Rolády jsou skvělé v tom, že je můžete naplnit v podstatě čímkoliv. Kluk v zástěře vsadil na sezonní cuketu a cherry rajčátka, které této krůtí dodávají lehký letní nádech. Jaké náplně máte nejradši?
Minestrone – italská hustá polévka, ve které najdete opravdu hodně zeleniny! Především rajčata, celer, fazole nebo třeba mrkev. My jsme ji navíc doplnili těstovinami, voňavou slaninou a bazalkovým pestem. Jasně daný recept totiž úplně...
Další možnost jak využít zásoby vajec z velikonočního koledování. Někdy je jich totiž tolik, že ani pomazánky do zásoby nestačí.
Tradiční knedlíčkovou polévku jistě znáte, ale napadlo vás někdy, že ji můžete připravit v trochu více svátečním kabátku? Recept na tu naši, s originálními hvězdičkami, můžete vyzkoušet ještě dnes.
Jednoduchý český recept, který je i po letech stále perfektní. Na tradice se zkrátka nezapomíná, takže houbový kuba nesmí během svátků rozhodně chybět!
Recept, ze kterého cítíte poctivost surovin. Ještě aby ne, je připraven z toho nejlepšího masa a ani ostatní ingredience na tom nejsou jinak. Jestli hledáte inspiraci na pořádný oběd, máme ji tu pro vás.
Pokrm, který jistě znáte z cest. Tentokrát si ho můžete připravit i sami doma a během několika málo minut. Pusťte se do vaření!
Už víte, co budete podávat o víkendu k obědu? Pokud jste letos ještě neochutnali zvěřinu, můžete to dohnat s receptem od Honzy Vorla na kančí se šípkovou.
Známá klasika z ruské kuchyně, kterou si oblíbili lidé po celém světě. Máte rádi hovězí Stroganoff – Stroganov? Můžete ho doma zvládnout rychleji, než si možná myslíte. Stačí použít vyzrálé hovězí maso, které si žádá kratší úpravu.
V tomto celosvětově známém receptu má hlavní slovo zelenina. A to na plné čáře. V ratatouille najdete lilek, cuketu, rajčata, papriku a třeba i česnek nebo cibuli. Zeleninové kombo, které bez problému zastane...
Hovězí líčka jsou méně známá partie masa, ale velice chutná a luxusní záležitost! Zkuste si je připravit podle receptu od Honzy Vorla a doplňte je kromě celerového pyré a kousky černého kořene nebo nakládaným celerem....
Voňavá kuřecí křídla, kterým dodává šmrnc poctivá marináda? Bez té by to totiž vůbec nešlo! Vsaďte na osvědčenou klasiku a hoďte na gril pár kuřecích kousků.
Zelená je dobrá! Obzvlášť během jara, které už je za rohem. Proto byste si neměli nechat ujít tento snadný recept na zelenkavé špecle s brokolicí a vlašskými ořechy. My Healthy Moment je doporučuje k obědu i večeři...
Už jste si doma letos uvařili kapustové závitky? Skvělé jsou s masem i bez. My jsme tentokrát vsadili na méně známou variaci s mletým krůtím od Garden & Kitchen. Pojďte se do toho pustit!
Nad české omáčky není, že? V tuzemských kuchařkách jich najdete hned několik, ale jedna z nejoblíbenějších je právě rajská. Milují ji dospělí i děti! Podávat ji můžete s těstovinami, knedlíkem a zároveň se k ní...
Také tak milujete zapečené těstoviny? Není divu! Tento jednoduchý recept, ve kterém se krásně zužitkuje i uzené maso, si s chutí připravíte k obědu i k večeři.
Slavný recept, který má hned několik názvů, ale vždy znamenají to stejné. Ať už tedy narazíte na označení Tarte Flambée, Flammkuchen nebo Alsaský cibulový koláč, budete mít vždy jasno. Je to něco mezi tenkou smetanovou pizzou a ...
Grilovací sezona je v plném proudu a každý nový recept proto přijde vhod. Pavel Berky, soutěžící MasterChef Česko, pro vás připravil poctivé krůtí špízy se vším všudy! Od marinády přes grilování až po domácí kozí tvaroh,...
Kefír se řadí mezi superpotraviny a kromě běžného pití v něm můžete i marinovat, třeba právě kuřecí maso. Další tip na letní grilovačku, který se vám rozhodně bude hodit.
Kuřecí prsa najdete v mnoha receptech, ale co tentokrát zkusit stehna. Výsledné maso je šťavnatější, a proto rozhodně stojí za to. Kuřecí plátky doplněné o chutnou paprikovou marmeládu se stanou oblíbenou chuťovkou všech...
Vánoční svátky se vždy nesou v duchu kvalitního jídla. Ať už máme na mysli kapra, řízky, bramborový salát nebo cukroví. Jen o těchto stálicích to ale není, třeba na svatého Štěpána bývala vždy tradičně servírována pernatá...
Oslavy a večerní posezení si zaslouží předkrm i jednohubky v jednom. A přesně to pro vás dnes s naším novým receptem máme. Hlavní náplní těchto skvělých košíčků je guacamole, které snadno vylepšíte krevetami a ...
Recepty s listovým těstem jsou v České republice vyloženě opěvované. Ať už jde o obligátní šneky, sladký štrúdl nebo právě tento kousek, který je jako stvořený pro nadšence do zvěřiny. Podzimní chutě jsou z toho...
Nikdo nám nerozmluví, že Češi jsou národ milující sendviče a topinky. Křupavé plátky chleba proložené uzeninou nebo sýrem si zkrátka našly cestu do našich srdcí. Není divu, že se soutěžící MasterChef Česko Pavlína Lubojatzky...
Ani trochu mouky, jen samá semínka, ořechy, vejce a olej. Chléb, který je naprosto bez lepku, a proto ideální pro osoby, které se mu vyhýbají. Je hodně sytý, takže vám stačí jen pár plátků. Ale s naší čočkovou pomazánkou se...
Vaření z vína je skoro stejně populární jako jeho samotné pití. Není divu, dodává jídlu skvělou chuť a finální šmrnc. Přidejte kapku vína k pečenému nebo dušenému masu, zelenině nebo vyzkoušejte naši neodolatelnou paštiku z ...
Každá rodina servíruje během víkendových obědů nějakou specialitu. Pokud se mezi ně řadí i karbanátky, určitě vás dnes potěšíme. Máme tu totiž recept, podle kterého zvládnete hned dvě verze, ale se stejným základem. Pochutnají si tak...
Roláda je tradiční pokrm českých kuchyní, který si s radostí dopřáváme během rodinných sešlostí a oslav. Ochutnejte tuto variaci s typickou jarními ingrediecemi: medvědím česnekem a chřestem.
Svátek sv. Štěpána se nezadržitelně blíží! Dodržujete tradice a podáváte v tento den pečenou drůbež? Může to být kachna, ale také husa. My jsme dnes zkusili tradiční kachní stehna, ke kterým se skvěle hodí červené zelí nasladko a...
Každá rodina má svůj léty prověřený recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci. Přestože jsme milovníky tradic, letos jsme se rozhodli nabídnout vám tři odlehčené varianty této sváteční přílohy. Pokud se i...
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.