Jakost: l.
Houbová omáčka? To je během podzimu zkrátka nutnost! Uvařte si jí plný hrnec a překvapte rodinu poctivým domácím obědem.
Jídlo, které zahřeje a zasytí v jednom? Není problém, skvělým tipem na takový pokrm je poctivé curry plné zeleniny a vylepšené o exkluzivní krevety. Dnešní recept od Terezy Havlínové je zkrátka na vlně asijských...
Podlouhlá zelenina se snadno rozpoznatelným tvarem je vítaným hostem na letních tabulích, nejčastěji je přidávána ke steakům či rybám. To však neznamená, že z nich nelze uvařit chutnou polévku. Fazolky jsou bohatým zdrojem...
Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé....
Omáčky jsou pro českou kuchyni naprosto typické. Ať už je to křenová, koprová, rajská, znojemská nebo právě ve formě milovaného kuřete na paprice se smetanovým základem. I tuto známou klasiku můžete servírovat trochu jinak –...
Recepty s kysaným zelím se během zimy těší velké oblibě, to dá rozum. K této specifické ingredienci se hodí třeba uzené, ale pokud chcete jít bezmasou cestou, zkuste náš nový recept z magazínu Gusto. Zelná pohanka s voňavým...
Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský je oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými.
Jsou zdravé, chutné a během jara a Velikonoc v naší kuchyni naprosto běžné. Ano, řeč je o kopřivách! Uvařte si doma krémovou polévku plnou vitaminů, která vás postaví na nohy.
Těšíte se na tradiční novoroční čočku? My pro vás máme něco lehce neotřelého. Červenou čočku s plátky kvalitní uzené kýty Vocílka, vylepšenou volským okem a smaženou cibulkou. A proč? Tento druh luštěniny totiž nepotřebuje...
Podzim je čas dýní! Není proto divu, že kromě oblíbené dýňovky se Cooking with Šůša pustila i do něčeho nevšedního. Zkuste voňavý pilaf podle jejího receptu a dejte vědět, jak vám chutnal.
Potřebujete pořádně zahřát a zároveň se skvěle najíst? Batátovo-mrkvový krém s brynzou a křupavou cizrnou od My Healthy Moment je ta nejlepší volba.
Syté jídlo, kterým nepohrdne žádný milovník kvalitního masa. Křupavá osmažená cibulka dodává celému ten správný šmrnc.
Hledáte letní inspiraci, která není jen o salátech a studených polévkách? Náš recept na králičí maso s letní zeleninou je tou pravou volbou, která vás dostane do kolen.
Sekaná plněná vařeným vejcem? Skvělá volba pro víkendový oběd s rodinou nebo přáteli. Příprava je možná trochu časově náročnější, ale čekání se vyplatí!
Sytá zelená barva, která vám bere dech! Tak krásný brokolicový krém musíte vyzkoušet, chutná ještě lépe než vypadá.
Známá rakouská specialita, kterou si zamiloval i sám císař František Josef I. Představujeme vám tradiční tafelspitz! Poctivý kus hovězího masa Vocílka, spousta zeleniny, koření, bylinek, ale především dostatek času. To je základ úspěchu. A...
Květák, nebo brokolice? Tomu říkáme otázka na tělo. Dnes dáváme přednost těmto bílým “růžičkám” a zkoušíme květákový krém od Cooking with Šůša. Chcete taky? Kdo ho miluje, určitě neodeolá!
Necítíte se nejlíp a potřebujete postavit na nohy? Poctivá česnečka je zaručený lék, který známe už od nepaměti. Výhodou našeho receptu je, že si čerstvý prolisovaný česnek můžete při podávání přidat podle libosti.
Pokud milujete dlouhé vaření, při kterém máte čas přemýšlet nad výsledkem, je to recept jak ušitý na míru. Výsledkem budete ohromeni a budete se těšit na nezapomenutelnou hostinu.
Víkendové pečené kuře jste jistě servírovali už několikrát a každý si rozhodně pochutnal. Nechcete ale tuto známou klasiku českých strávníků trochu proměnit a zkusit upéct baby kuře pro všechny u stolu? Jako přílohu...
Slaný závin k večeři i svačině? Rozhodně! MaruškaVEG se nám dnes vyloženě trefila do chuti – špenát, křupavé ořechy a voňavý tempeh. Už teď se nám sbíhají sliny. Rozbalte si recept a pusťte se do pečení.
Plněné papriky jsou populární pochoutkou mnoha světových kuchyní, a proto nemohou chybět ani mezi recepty na Gusto Academy! Tereza Havlínová pro vás sepsala skvělou variaci s mletým masem, rajčaty, rýží a mozzarellou....
Poctivá boloňská omáčka sice zabere trochu víc času, ale výsledek za tu námahu rozhodně stojí! V lednici vám navíc vydrží i několik dní, takže nemusí zůstat jen u špaget. Celý recept je zároveň bez lepku díky špagetám značky...
Lehká inspirace tradičním boloňským ragú je z tohoto receptu cítit, ale žádné maso v něm rozhodně nehledejte. Cooking with Šůša pro vás sepsala recept plný červené čočky, po kterém vám jen tak nevyhládne.
Rolády jsou skvělé v tom, že je můžete naplnit v podstatě čímkoliv. Kluk v zástěře vsadil na sezonní cuketu a cherry rajčátka, které této krůtí dodávají lehký letní nádech. Jaké náplně máte nejradši?
Miska horké a chutné polévky? Během podzimních měsíců naprostá nutnost. Máte svůj osvědčený recept, kterému se nedá odolat? Přesně taková je naše polévka z červené čočky, kokosového mléka, navíc ovoněná citronovou trávou. Takže dlouho...
Nechcete se dělat s celou pizzou, ale na kombinaci rajčatové omáčky a další skvělých surovin máte chuť? Tak proč nezkusit naše pizza tousty! Jsou jednoduché, s domácí omáčkou navíc opravdu vynikající. A fantazii při...
Chcete si během vaření trochu vyhrát? Pak určitě vyzkoušejte recept z našeho jarního čísla magazínu Gusto. Kuřecí roládka je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to!
Uzené s čočkou? Klasika, která se objevuje na stole v mnoha rodinách a především začátkem nového roku. Také si potrpíte na tradice?
Pokud se nebojíte experimentovat, zkuste tento netradiční recept na proslulý pokrm Wellington. Vůně, kterou díky němu v kuchyni vykouzlíte, vám jednoznačně učaruje. Maso zabalené do listového těsta pak podávejte s brokolicí a...
Každý z nás už určitě slyšel o pečených bramborách, ale v kombinaci s čedarem a sýrem cottage je to něco nového! Chuť brambor vás naprosto ohromí a navíc obsahují všechny důležité vitamíny a minerály, které by v...
Že Vám tacos nic neříka? Nebojte, uvidíte. Tacos je původem z Mexika, kde patří k tradičním pokrmům. Jeho výhodou je, že do něj můžete vložit suroviny na které máte právě chuť. Nejoblínější variantou jsou zeleninové tacos,...
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni pomlaskávají. Zkuste recept od Cooking with Šůša a hýčkejte se sezonními surovinami.
Tradiční knedlíčkovou polévku jistě znáte, ale napadlo vás někdy, že ji můžete připravit v trochu více svátečním kabátku? Recept na tu naši, s originálními hvězdičkami, můžete vyzkoušet ještě dnes.
Recept, ze kterého cítíte poctivost surovin. Ještě aby ne, je připraven z toho nejlepšího masa a ani ostatní ingredience na tom nejsou jinak. Jestli hledáte inspiraci na pořádný oběd, máme ji tu pro vás.
Pokrm, který jistě znáte z cest. Tentokrát si ho můžete připravit i sami doma a během několika málo minut. Pusťte se do vaření!
Jestli existuje nějaké jídlo, které si spojujeme s oblíbeným čundrováním, je to kotlíkový guláš! Po dlouhém výletu přijde ešus plný hřejivého jídla rozhodně k chuti. Soutěžící MasterChef Česko Pepa Nemrava poctivý guláš miluje a na...
Jednoduchý český recept, který je i po letech stále perfektní. Na tradice se zkrátka nezapomíná, takže houbový kuba nesmí během svátků rozhodně chybět!
Další možnost jak využít zásoby vajec z velikonočního koledování. Někdy je jich totiž tolik, že ani pomazánky do zásoby nestačí.
Hovězí líčka jsou méně známá partie masa, ale velice chutná a luxusní záležitost! Zkuste si je připravit podle receptu od Honzy Vorla a doplňte je kromě celerového pyré a kousky černého kořene nebo nakládaným celerem....
Zelená je dobrá! Obzvlášť během jara, které už je za rohem. Proto byste si neměli nechat ujít tento snadný recept na zelenkavé špecle s brokolicí a vlašskými ořechy. My Healthy Moment je doporučuje k obědu i večeři.
Voňavá kuřecí křídla, kterým dodává šmrnc poctivá marináda? Bez té by to totiž vůbec nešlo! Vsaďte na osvědčenou klasiku a hoďte na gril pár kuřecích kousků.
Masové kuličky určitě znáte, severská kuchyně si u nás už našla své fanoušky. Jak to máte vy? Podlehnete voňavému mletému masu?
Také tak milujete zapečené těstoviny? Není divu! Tento jednoduchý recept, ve kterém se krásně zužitkuje i uzené maso, si s chutí připravíte k obědu i k večeři.
Představte si kvalitní tradiční ingredience v netradičním spojení. Mluvíme o kombinaci šunky od kosti se sýrem, která ještě nikdy nikoho na světě neurazila. Když si dopřejete o pár minut na přípravu navíc, vykouzlíte...
Překvapte milovníky masa neodolatelným pečeným kolenem podle receptu od Honzy Punčocháře. Máme pro vás totiž tip na dokonale vypečenou kůrčičku, která vás zkrátka dostane. A to díky použití octa a soli. Pro doplnění...
Když vás dožene chuť na klasiku, přijde holandský řízek s bramborovou kaší rozhodně vhod. Všichni tento recept známe a jistě ho také milujeme. Nebo alespoň ti, kteří mletému masu prostě neodolají. Pusťte se s námi do ...
Grilovací sezona je v plném proudu a každý nový recept proto přijde vhod. Pavel Berky, soutěžící MasterChef Česko, pro vás připravil poctivé krůtí špízy se vším všudy! Od marinády přes grilování až po domácí kozí tvaroh, máte...
Vánoční svátky se vždy nesou v duchu kvalitního jídla. Ať už máme na mysli kapra, řízky, bramborový salát nebo cukroví. Jen o těchto stálicích to ale není, třeba na svatého Štěpána bývala vždy tradičně servírována pernatá...
Oslavy a večerní posezení si zaslouží předkrm i jednohubky v jednom. A přesně to pro vás dnes s naším novým receptem máme. Hlavní náplní těchto skvělých košíčků je guacamole, které snadno vylepšíte krevetami a ...
Ani trochu mouky, jen samá semínka, ořechy, vejce a olej. Chléb, který je naprosto bez lepku, a proto ideální pro osoby, které se mu vyhýbají. Je hodně sytý, takže vám stačí jen pár plátků. Ale s naší čočkovou pomazánkou se ho...
Recepty s listovým těstem jsou v České republice vyloženě opěvované. Ať už jde o obligátní šneky, sladký štrúdl nebo právě tento kousek, který je jako stvořený pro nadšence do zvěřiny. Podzimní chutě jsou z toho jídla...
Nikdo nám nerozmluví, že Češi jsou národ milující sendviče a topinky. Křupavé plátky chleba proložené uzeninou nebo sýrem si zkrátka našly cestu do našich srdcí. Není divu, že se soutěžící MasterChef Česko Pavlína Lubojatzky...
Vaření z vína je skoro stejně populární jako jeho samotné pití. Není divu, dodává jídlu skvělou chuť a finální šmrnc. Přidejte kapku vína k pečenému nebo dušenému masu, zelenině nebo vyzkoušejte naši neodolatelnou paštiku z ...
Každá rodina má svůj léty prověřený recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci. Přestože jsme milovníky tradic, letos jsme se rozhodli nabídnout vám tři odlehčené varianty této sváteční přílohy. Pokud se i ...
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.