Hovězí po burgundsku

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.9

24x hodnoceno

Hovězí po burgundsku známé také jako bœuf bourguignon je pokrm, který pochází z francouzské kuchyně. Jeho typickou chuť a vůni mu dodává hovězí maso a červené víno. Sice je jeho příprava poměrně dlouhá, ale čekání rozhodně stojí za to. Tuto pochoutku skvěle doplní těstoviny nebo bramborová kaše.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte z hrnce a dejte stranou. 
  2. Do hrnce dejte slaninu a orestujte ji. Přidejte mrkev, cibuli a česnek a vše orestujte. Na závěr vmíchejte rajčatový protlak a nechte ještě chvíli opékat.
  3. Přilijte víno a vývar, vložíme zpět maso, osolte a opepřete a přidejte bylinky a bobkový list. 
  4. Hrnec s masem (případně pekáček s víkem) dejte do trouby vyhřáté na 160–180 °C a pomalu zakryté pečte 2–3 hodiny. 
  5. Jakmile je maso měkké, vyndejte hrnec z trouby a nechte pár minut odpočinout. Maso dejte stranou, omáčku přeceďte a metličkou do ní vmíchejte studené máslo, aby se zahustila.
  6. Vraťte maso do omáčky.
  7. Hotové maso podávejte s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte