Vege tikka masala

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan

4.0

1x hodnoceno

Voňavá tikka masala je tradiční pokrm indické kuchyně, který se velice často připravuje s kuřecím masem. Pokud jste ale vegetariáni, případně se snažíte maso alespoň omezit, určitě vás bude zajímat dnešní recept. Vege tikka masala je totiž stejně famózní! 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, cibuli a česnek. Restujte doměkka asi 5 minut.
  2. Přidejte nakrájenou papriku, římský kmín, kurkumu, sladkou papriku a garam masalu.
  3. Opět restujte cca 5 minut. Přidejte i žampiony a restujte další 2–3 minuty.
  4. Nakonec ke směsi přidejte cizrnu, rajčata z plechovky, kokosové méko, jogurt, špenátové listy a chilli.
  5. Promíchejte a nechte 10 minut prohřát. Dosolte podle chuti.
  6. Podávejte s jasmínovou rýží, čerstvým koriandrem nebo microgreens bylinkami.

DALŠÍ TIPY OD TEREZY HAVLÍNOVÉ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte