Voňavá tikka masala je tradiční pokrm indické kuchyně, který se velice často připravuje s kuřecím masem. Pokud jste ale vegetariáni, případně se snažíte maso alespoň omezit, určitě vás bude zajímat dnešní recept. Vege tikka masala je totiž stejně famózní!
Vege tikka masala
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan
4.5
2x hodnoceno
Postup:
- Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, cibuli a česnek. Restujte doměkka asi 5 minut.
- Přidejte nakrájenou papriku, římský kmín, kurkumu, sladkou papriku a garam masalu.
- Opět restujte cca 5 minut. Přidejte i žampiony a restujte další 2–3 minuty.
- Nakonec ke směsi přidejte cizrnu, rajčata z plechovky, kokosové méko, jogurt, špenátové listy a chilli.
- Promíchejte a nechte 10 minut prohřát. Dosolte podle chuti.
- Podávejte s jasmínovou rýží, čerstvým koriandrem nebo microgreens bylinkami.
DALŠÍ TIPY OD TEREZY HAVLÍNOVÉ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH.