Oproti klasické verzi Wellington se tento recept liší náplní, která je z dýně, řepy a květáku. Pravá volba pro ty, kteří mají v oblibě voňavou zeleninu.
Vegetariánský Wellington
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody
3.8
4x hodnoceno
Postup
- Řepu omyjte a vložte ji i se slupkou do osolené vroucí vody.
- Povařte 30 minut, přeceďte a oloupejte.
- Dýni omyjte a rozkrojte napůl, odstraňte semínka a dužinu i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.
- Vařte ji v osolené vodě doměkka asi 20 minut.
- Pak dýni přeceďte a rozmačkejte, přidejte mletý černý pepř a kurkumu.
- Vše pořádně promíchejte.
- Květák omyjte, rozdělte na růžičky a povařte v osolené vodě asi 15 minut.
- Přeceďte, rozmačkejte a přidejte k němu strouhanku, kmín a granulovaný česnek. Dobře promíchejte.
- Obdélníkovou formu vyložte potravinovou fólií, naneste na ni rozmačkaný květák, přední vrstvu vyskládejte řepou, pak pokračujte rozmačkanou dýní a na závěr zakryjte zbytkem rozmačkaného květáku.
- Směs pevně zabalte a vložte do lednice alespoň na 3 – 4 hodiny, ale klidně i přes noc.
- Listové těsto vyválejte do tenka.
- Vychlazenou zeleninovou náplň zbavte fólie a položte doprostřed těsta.
- Vyšlehejte vejce, potřete jím okraje listového těsta a pak do něj náplň zabalte.
- Okraje pořádně zmáčkněte, aby držely tvar, a celou roládu potřete vyšlehaným vejcem.
- Na pár místech ji ozdobně nařízněte a posypejte sezamovými semínky.
- Položte roládu na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě na 200°C asi 35 – 40 minut.
Tip
Náplň můžete před zabalením vložit na chvíli do mrazáku. Usnadníte si tak vyjmutí z potravinové fólie i zabalení do těsta.