Kuřecí Wellington a brokolice s mandlemi

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

5.0

2x hodnoceno

Pokud se nebojíte experimentovat, zkuste tento netradiční recept na proslulý pokrm Wellington. Vůně, kterou díky němu v kuchyni vykouzlíte, vám jednoznačně učaruje. Kuřecí maso zabalené do listového těsta po upečení podávejte s brokolicí a mandlemi.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup kuřecí Wellington

  1. Kuřecí maso osolte, opepřete a potřete hořčicí.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm kuře asi 7–8 minut ze všech stran.
  3. Přesuňte opečené kuřecí maso z pánve na talíř a nechte vychladnout.
  4. Mezitím nakrájejte houby a cibuli na malé kousky.
  5. Ve stejné pánvi nechte krátce zesklovatět cibuli, přidejte žampiony a společně opékejte 10 minut za občasného míchání.
  6. Přidejte sůl, černý pepř a odstavte z plamene, poté vložte do mixéru a rozmixujte.
  7. Špenát omyjte, přendejte do hlubší pánve, zalijte 2–3 lžícemi vody a zvyšte plamen.
  8. Jakmile špenát zavadne, můžete pánev sundat plotny.
  9. Špenát nechte okapat a mezitím z potravinové fólie vystřihněte 4 obdélníky velké asi 25x20cm.
  10. Doprostřed jednoho z nich dejte dva plátky prosciutta a na něj rozetřete lžící ¼ žampionové směsi.
  11. Přidejte špenát a doprostřed položte kus kuřete.
  12. Vše srolujte a pevně zabalte do fólie.
  13. Celý proces zopakujte i se zbylými ingrediencemi a následně nechte 30 minut chladit v lednici.
  14. Mezitím si vyválejte listové těsto dotenka a rozkrojte na čtyři stejné kusy těsta.
  15. Kuře vyndejte z lednice, zbavte fólie a položte doprostřed každého kusu těsta.
  16. Vejce vyšlehejte, potřete jím okraje listového těsta a začněte s balením kuřete.
  17. Nezapomeňte kraje těsta důkladně spojit.
  18. Takto zabalené závitky celé potřete vejcem a položte na plech vyložený pečícím papírem.
  19. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30 minut na 200 °C.

Tip

Listové těsto nechte před rozválením a zabalením masa vychladit.

Postup brokolice s mandlemi

  1. Brokolici rozdělte na růžičky a povařte 3 minuty ve slané vodě.
  2. Poté přeceďte a dostatečně osušte.
  3. Plátky mandlí vložte do rozehřáté pánve a za stálého míchání je opražte dozlatova.
  4. Jakmile jsou hotové, přesuňte mandle na talíř.
  5. Do pánve nalijte olivový olej, přidejte cibuli nakrájenou na proužky a restujte 1 minutu.
  6. Osolte a opepřete, odstavte z plamene a posypejte plátky mandlí a semínky z granátového jablka.

Tip

Před podáváním můžete brokolici ozdobut citronovou kůrou.

BILLA_Gusto_wellington.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte