Vůně kari se k podzimnímu chmurnému počasí vážně hodí, o tom není pochyb. Domácí si můžete doma připravit během chvíle a je jen na vás, jestli do něj přihodíte pár kousků masa nebo zůstanete u naší vege verze. Je ale díky fazolím a cizrně skvěle sytá, takže není třeba žádných úprav!
Vegetariánské kari
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
4.1
7x hodnoceno
Postup
- Ve velkém hrnci orestujte na másle pokrájenou cibuli dosklovata a prolisovaný česnek.
- Přidejte upečenou a rozmačkanou dýni, sekaná rajčata a přilijte zeleninový vývar.
- Poté přilijte kokosové mléko, přisypejte fazole, cizrnu a promíchejte.
- Přidejte kari pastu a opět vše dobře promíchejte.
- Dochuťte solí, pepřem a následně i sirupem z agáve.
- Vařte 15 minut a mezitím si pokrájejte jarní cibulku, chilli papričku a koriandr.
- Cibulku a papričku přidejte do hotového kari, promíchejte a podávejte s uvařenou quinoou.
- Na závěr zasypejte čerstvým koriandrem.