Barevné zeleninové tacos

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Večeře, Vege & vegan

4.3

983x hodnoceno

Že Vám tacos nic neříka? Nebojte, uvidíte. Tacos je původem z Mexika, kde patří k tradičním pokrmům. Jeho výhodou je, že do něj můžete vložit suroviny na které máte právě chuť. Nejoblínější variantou jsou zeleninové tacos, ale nic nezkazíte tím, když jej naplníte masem. Nejlepší na nich je jejich využití: je libo svačina, předkrm či dokonce hlavní chod?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vařené fazole a kukuřici sceďte, z avokád odstraňte pecky a oloupejte je.
  2. Připravte si salsuu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno, chilli papričku nakrájejte na tenké kroužky a papriku a rajčata na kostky.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte jemně nakrájenou cibuli, osolte a restujte 5 minut.
  4. Přidejte česnek, rajčata, chilli papričku a papriku a restujte dalších 5 minut.
  5. Přidejte tabasco, ocet a koriandr.
  6. Zamíchejte a stáhněte z ohně.
  7. Přelijte šťávou z jedné limetky a podle chuti okořeňte.
  8. Avokádo nakrájejte na tenké plátky, fazole a kukuřici smíchejte.
  9. Tortilly naplňte připravenou zeleninou a salsou.
  10. Posypejte je lístky bazalky a podívejte s plátky limetky.

Tip

Do náplně tortilly můžete přidat 100g nastrouhaného čedaru.

shutterstock_561776059_1920_1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte