Domácí pečená sekaná

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Česká klasika, která potěší celou rodinu. Mleté hovězí a vepřové masu smíchejte s ostatními ingrediencemi, šoupněte seknou do trouby a pak už se můžete těšit na skvělý oběd či večeři. Domácí sekaná je perfektní s bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 190 °C a připravte si menší pekáč.
  2. V pánvi na střední stupeň rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla.
  3. Potom na směsi tuku opékejte cibuli a česnek do zlatova.
  4. Směs následně přesuňte do větší mísy. Přidejte maso, vejce, majoránku, rajčatový protlak, hořčici, sůl a pepř.
  5. Ke směsi masa přidejte i trochu strouhanky a začněte zpracovávat do konzistentní směsi. Sekaná by měla dobře držet tvar.
  6. Z masa vypracujte šišku, dejte do pekáče a podlijte vodou.
  7. Pečte cca 50 minut.
    Po upečení nakrájejte na jednotlivé porce.
  8. Podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem. Nesmí chybět kyselá nakládaná okurka.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte