Špagety s dýňovou omáčkou

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

3.2

17x hodnoceno

Rychlé a chutné jídlo, které vás na podzim zahřeje? Rozhodně špagety s dýňovou omáčkou. Připravte k večeři tuhle barevnou dobrotu a jistě si pochutná celá vaše rodina. Už na nic nečekejte, vypravte se pro dýni hokkaido a pusťte se do vaření.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na 2 porce
  • Špagety
  • Cibule žlutá 1 ks
  • Česnek balený 1 stroužek
  • Dýně hokkaido 0.5 ks
  • Řepkový olej 3 ml
  • Sušený tymián 0.5 lžička
  • Kari koření 1 lžička
  • Kokosové mléko (BILLA Bio) 200 ml
  • Zeleninový vývar 600 ml
  • Sůl
  • Na ozdobu
  • Vlašské ořechy - jádra
  • Nastrouhaný sýr

Postup

  1. V hrnci orestujte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  2. Přidejte tymián, kari koření a restujte dalších 5 minut.
  3. Přidejte nakrájenou dýni a zalijte vývarem.
  4. Hrnec přikryjte poklicí a vařte do změknutí dýně.
  5. Na závěr vlijte kokosové mléko a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  6. Omáčku dochuťte solí, vmíchejte uvařené špagety a vše promíchejte.
  7. Špagety naservírujte na talíř, posypte strouhaným sýrem a nasekanými vlašskými ořechy. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte