Houbová omáčka? To je během podzimu zkrátka nutnost! Uvařte si jí plný hrnec a překvapte rodinu poctivým domácím obědem.
Houbová omáčka se špetkou papriky
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody
4.1
9x hodnoceno
Postup omáčka
- Nakrájené houby orestujte na másle do zlatova.
- Jakmile jsou hotové, dejte je stranou.
- Na trošce másla orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte kmín, špetku papriky a mouku.
- Vznikne vám cibulová jíška.
- Podlijte ji hovězím vývarem a promíchejte.
- Přisypejte orestované houby a vařte asi 20minut.
- Poté přilijte smetanu a dochuťte octem, cukrem (nemusí být), solí a pepřem.
- Podívejte s domácím karlovarským knedlíkem.
TIP
Vylepšete si houbovou omáčku ztraceným vejcem a vývarem taženým ideálně více než 5 hodin!