Houbařská sezóna a podzim patří v Čechách neodmyslitelně k sobě. Jednou z nejoblíbenějších pochoutek z hub je houbová polévka. My pro vás máme tentokrát recept na houbovou krémovou polévku, která zahřeje na těle i na duši.
Krémová houbová polévka
- snadné
- do 30 minut
- Polévky, Večeře
3.0
14x hodnoceno
Postup
- Připravte si zeleninový vývar a nechte ho trochu zchladnout.
- Sušené houby namočte na 30 minut do vlažného vývaru.
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Přisypte nakrájenou cibuli, plátky česneku a pozvolna restujte.
- Přisypte tymián a restujte dál, asi 3 minuty.
- Dochuťte drceným kmínem, přisypte nakrájené žampiony a předem namočené sušené houby i s tekutinou.
- Dochuťte solí, pepřem a přilijte zeleninový vývar.
- Snižte teplotu a pozvolna vařte asi 20 minut.
- Přilijte smetanu ke šlehání a rozmixujte dohladka.
- Krátce provařte do zhoustnutí.
- Polévku podávejte s předem uvařeným bramborem nakrájeným na kostičky.
- Na závěr ji dozdobte zakysanou smetanou, olejem, houbovým prachem a mikrobylinkami.