Krémová houbová polévka

  • snadné
  • do 30 minut
  • Polévky, Večeře

3.7

6x hodnoceno

Houbařská sezóna a podzim patří v Čechách neodmyslitelně k sobě. Jednou z nejoblíbenějších pochoutek z hub je houbová polévka. My pro vás máme tentokrát recept na houbovou krémovou polévku, která zahřeje na těle i na duši.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte si zeleninový vývar a nechte ho trochu zchladnout.
  2. Sušené houby namočte na 30 minut do vlažného vývaru. 
  3. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Přisypte nakrájenou cibuli, plátky česneku a pozvolna restujte.
  4. Přisypte tymián a restujte dál, asi 3 minuty. 
  5. Dochuťte drceným kmínem, přisypte nakrájené žampiony a předem namočené sušené houby i s tekutinou.
  6. Dochuťte solí, pepřem a přilijte zeleninový vývar.
  7. Snižte teplotu a pozvolna vařte asi 20 minut.
  8. Přilijte smetanu ke šlehání a rozmixujte dohladka.
  9. Krátce provařte do zhoustnutí.
  10. Polévku podávejte s předem uvařeným bramborem nakrájeným na kostičky. 
  11. Na závěr ji dozdobte zakysanou smetanou, olejem, houbovým prachem a mikrobylinkami.

Gusto tipy: část vařených brambor můžete přidat i do polévky během mixování a víc ji zahustit. Pokud použijete čerstvé lesní houby, množství bude 500 g.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte