Jestli něco na podzimu milujeme, jsou to rozhodně lesní houby! Voňavé hříbky z lesa jsou naprostý zázrak, ze kterého se dá v kuchyni neuvěřitelně kouzlit. Tak vyrazte do lesa a uvařte si z úlovku tuto skvělou houbovku. Když na ni dostanete chuť a zrovna čersvé houby nemáte, můžete použít i sušené nebo hlívu a žampiony z obchodu. Aby bylo vše dokonalé připravte si k houbové omáčce i houskové knedlíky podle našeho receptu.
Houbová omáčka s houskovými knedlíčky
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan
1.7
3x hodnoceno
Postup
- Sušené houby zalijte čtvrt litrem horké vody a nechte půl hodiny odstát. Očištěné lišky a hlívu ústřičnou nakrájejte na plátky, větší kusy napřed rozpulte anebo překrájejte. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na rozehřátém másle opražte nakrájené lišky, žampiony, hlívu a sušené houby, které vyjměte z vody a důkladně vyždímejte. Směs podlijte vodou, ve které se dříve máčely houby, osolte, opepřete a 20 minut povařte.
- Stranou rozmíchejte ve smetaně mouku a zahustěte s ní houbový základ. Provařte dalších 15 minut za stálého míchání. Podávejte s houskovými knedlíčky.
Postup na knedlíčky
- Na másle opečte na kousky nakrájené housky a pak je polijte mlékem.
- V míse rozšlehejte vejce, přidejte housku, petrželku, muškátový květ, sůl a krupici.
- Spojte v těsto a tvarujte malé knedlíčky, které vařte v osolené vodě 5 minut.