Houbová omáčka s houskovými knedlíčky

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan

1.4

5x hodnoceno

Jestli něco na podzimu milujeme, jsou to rozhodně lesní houby! Voňavé hříbky z lesa jsou naprostý zázrak, ze kterého se dá v kuchyni neuvěřitelně kouzlit. Tak vyrazte do lesa a uvařte si z úlovku tuto skvělou houbovku. Když na ni dostanete chuť a zrovna čersvé houby nemáte, můžete použít i sušené nebo hlívu a žampiony z obchodu. Aby bylo vše dokonalé připravte si k houbové omáčce i houskové knedlíky podle našeho receptu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Sušené houby zalijte čtvrt litrem horké vody a nechte půl hodiny odstát. Očištěné lišky a hlívu ústřičnou nakrájejte na plátky, větší kusy napřed rozpulte anebo překrájejte. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Na rozehřátém másle opražte nakrájené lišky, žampiony, hlívu a sušené houby, které vyjměte z vody a důkladně vyždímejte. Směs podlijte vodou, ve které se dříve máčely houby, osolte, opepřete a 20 minut povařte.
  3. Stranou rozmíchejte ve smetaně mouku a zahustěte s ní houbový základ. Provařte dalších 15 minut za stálého míchání. Podávejte s houskovými knedlíčky.

Postup na knedlíčky

  1. Na másle opečte na kousky nakrájené housky a pak je polijte mlékem.
  2. V míse rozšlehejte vejce, přidejte housku, petrželku, muškátový květ, sůl a krupici.
  3. Spojte v těsto a tvarujte malé knedlíčky, které vařte v osolené vodě 5 minut.

BILLA_CZ_houboba_omacka_s_houskovymi_knedlicky.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte