Ke štědrovečerní večeři se v českých domácnostech většinou servíruje rybí nebo hrachová polévka. Pokud nejste zrovna příznivci těchto dvou polévek nebo chcete vyzkoušet něco nového, vsaďte na naši krémovou houbovou polévku s žampiony.
Vánoční houbová polévka se žampiony
- velmi snadné
- do 60 minut
- Polévky
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Třetinu žampionů nakrájejte na plátky, opražte na oleji a nechte stranou. Použijte je na ozdobení polévky.
- Pórek nakrájený na kolečka opražte na rozpáleném oleji, do kterého následně přidejte zbytek nahrubo nakrájené zeleniny. Vše orestujte a pak zalijte připraveným zeleninovým vývarem pokojové teploty.
- Vše osolte a vařte do měkka přibližně 15 až 20 minut. Když zelenina změkne, polévku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a vše dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a čerstvou petrželkou.
- Podávejte s plátky opražených žampionů a najemno nakrájenou petrželkou.