Vánoční houbová polévka se žampiony

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Polévky

5.0

1x hodnoceno

Ke štědrovečerní večeři se v českých domácnostech většinou servíruje rybí nebo hrachová polévka. Pokud nejste zrovna příznivci těchto dvou polévek nebo chcete vyzkoušet něco nového, vsaďte na naši krémovou houbovou polévku s žampiony.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Brambory A 3 ks
  • Pórek 1 ks
  • Žampiony 130 g
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Smetana na vaření 120 ml
  • Olej 5 lžíce
  • Sůl
  • Růžový pepř
  • Muškátový oříšek
  • Na dodělání
  • Nasekaná petržel

Postup

  1. Třetinu žampionů nakrájejte na plátky, opražte na oleji a nechte stranou. Použijte je na ozdobení polévky.
  2. Pórek nakrájený na kolečka opražte na rozpáleném oleji, do kterého následně přidejte zbytek nahrubo nakrájené zeleniny. Vše orestujte a pak zalijte připraveným zeleninovým vývarem pokojové teploty.
  3. Vše osolte a vařte do měkka přibližně 15 až 20 minut. Když zelenina změkne, polévku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a vše dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a čerstvou petrželkou.
  4. Podávejte s plátky opražených žampionů a najemno nakrájenou petrželkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte