Chuťovek na silvestrovské oslavy není nikdo dost. Napadlo by vás, že si při této příležitosti usmažíte domácí cibulové kroužky? Jsou famózní s dipem, ale i jen tak. Navíc díky pivnímu těstíčku mají parádní šmrnc.
Poctivé cibulové kroužky
- střední
- do 30 minut
- Předkrmy, Přílohy, Vaříme do 30 min
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Oloupanou cibuli nakrájejte na cca 1 cm široká kolečka, která rozdělte na jednotlivé kroužky.
- Velmi malá kolečka ze středů využijte na jiné vaření. V misce si vytvořte těstíčko, tedy rozšlehejte metličkou vejce s pivem, moukou, škrobem a solí.
- Těstíčko by mělo mít konzistenci jako na lívance, můžete přidat trochu mouky, pokud je příliš řídké, nebo naopak trochu piva, pokud je moc husté.
- Každý kroužek poté obalte v hladké mouce, následně v těstíčku a nakonec i ve strouhance (pokud použijete panko strouhanku, budou ještě křupavější).
- Smažte v menším kastrůlku ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Usmažené kousky nechte okapat na papírové utěrce.
- Podávejte s oblíbeným dipem, například ze zakysané smetany, hořčice, soli, pepře a bylinek.
DALŠÍ INSPIRACI OD MARKÉTY V TROUBĚ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH MARKETAVTROUBE.CZ