Poctivé cibulové kroužky

  • střední
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Přílohy, Vaříme do 30 min

4.0

2x hodnoceno

Chuťovek na silvestrovské oslavy není nikdo dost. Napadlo by vás, že si při této příležitosti usmažíte domácí cibulové kroužky? Jsou famózní s dipem, ale i jen tak. Navíc díky pivnímu těstíčku mají parádní šmrnc.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na cca 1 cm široká kolečka, která rozdělte na jednotlivé kroužky.
  2. Velmi malá kolečka ze středů využijte na jiné vaření. V misce si vytvořte těstíčko, tedy rozšlehejte metličkou vejce s pivem, moukou, škrobem a solí.
  3. Těstíčko by mělo mít konzistenci jako na lívance, můžete přidat trochu mouky, pokud je příliš řídké, nebo naopak trochu piva, pokud je moc husté.
  4. Každý kroužek poté obalte v hladké mouce, následně v těstíčku a nakonec i ve strouhance (pokud použijete panko strouhanku, budou ještě křupavější).
  5. Smažte v menším kastrůlku ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Usmažené kousky nechte okapat na papírové utěrce.
  6. Podávejte s oblíbeným dipem, například ze zakysané smetany, hořčice, soli, pepře a bylinek.

DALŠÍ INSPIRACI OD MARKÉTY V TROUBĚ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH MARKETAVTROUBE.CZ

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte