Slané zobání během svátků přijde rozhodně vhod, sladké cukroví je totiž třeba něčím proložit. Markéta v troubě tentokrát upekla čedarové tyčinky se slaninou, které se perfektně hodí právě na silvestra.
Čedarové tyčinky se slaninou
- snadné
- do 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vaříme ze 7 surovin
3.2
12x hodnoceno
Postup:
- Na těsto odvažte hladkou mouku, nastrouhejte najemno čedar, studené máslo nakrájejte na kostky a přidejte žloutky.
- Připravené suroviny vložte do misky a rychle zpracujte v hladké těsto.
- To zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice vychladit alespoň na hodinu, nejlépe však přes noc.
- Poté nechte těsto cca 5 minut povolit a polovinu rozválejte na plát silný cca 3 mm.
- Nožem nebo rádýlkem nakrájejte těsto na úzké pruhy a na každý dejte podélně rozpůlený plátek slaniny.
- Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a každý pruh párkrát protočte do tvaru lokny.
- Stejným způsobem připravte i druhou polovinu těsta.
- Všechny tyčinky pomašlujte rozšlehaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut dozlatova.