Čedarové tyčinky se slaninou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vaříme ze 7 surovin

4.2

969x hodnoceno

Slané zobání během svátků přijde rozhodně vhod, sladké cukroví je totiž třeba něčím proložit. Markéta v troubě tentokrát upekla čedarové tyčinky se slaninou, které se perfektně hodí právě na silvestra.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Na těsto odvažte hladkou mouku, nastrouhejte najemno čedar, studené máslo nakrájejte na kostky a přidejte žloutky.
  2. Připravené suroviny vložte do misky a rychle zpracujte v hladké těsto.
  3. To zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice vychladit alespoň na hodinu, nejlépe však přes noc.
  4. Poté nechte těsto cca 5 minut povolit a polovinu rozválejte na plát silný cca 3 mm.
  5. Nožem nebo rádýlkem nakrájejte těsto na úzké pruhy a na každý dejte podélně rozpůlený plátek slaniny.
  6. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a každý pruh párkrát protočte do tvaru lokny.
  7. Stejným způsobem připravte i druhou polovinu těsta.
  8. Všechny tyčinky pomašlujte rozšlehaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut dozlatova.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte