Slané profiterolky s čerstvým sýrem

  • střední
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

4.5

4x hodnoceno

Už jste někdy pekli francouzské profiterolky? Běžně se připravují se sladkou náplní, ale i naslano jsou výtečné. Vyzkoušejte nový recept od Honzy Punčocháře a pochlubte se výsledkem. K bílému vínu jsou tyto profiterolky se sýrovou náplní naprosto ideální!

Postup:

  1. Máslo, mléko, trochu soli a mouku zavařte v hrnci. Pomocí stěrky těsto "odpalujte", dokud není hladké, takže se nelepí na stěny hrnce.
  2. Těsto nechte lehce vychladnout v mixéru při mírném šlehání.
  3. Přidejte 2 vejce a vyšlehejte v mixéru do hladké hmoty. Poté dejte do cukrářského pytlíku a tvořte profiterolky na plech s pečicím papírem.
  4. Plech vložte do předehřáté trouby péct na 200 °C cca 12 minut. Při pečení troubu neotvírejte.
  5. Zatímco se pečou profiterolky, připravte si krém ze smetanového čerstvého sýra.
  6. Přírodní sýr vložte do misky a přidejte prolisovaný česnek, nastrouhejte parmezán, osolte a opepřete.
  7. Náplň pořádně promíchejte a v případě potřeby zahustěte parmezánem. Směs vložte do cukrářského pytlíku.
  8. Profiterolky vyndejte z trouby a obraťte vzhůru nohama na pracovní stůl, aby těsto nesplasklo. 
  9. Profiterolky nechte vychladnout a plňte čerstvým smetanovým sýrem.

slany-profiterol-se-syrem_BILLA-kveten.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte