Už jste někdy pekli francouzské profiterolky? Běžně se připravují se sladkou náplní, ale i naslano jsou výtečné. Vyzkoušejte nový recept od Honzy Punčocháře a pochlubte se výsledkem. K bílému vínu jsou tyto profiterolky se sýrovou náplní naprosto ideální!
Slané profiterolky s čerstvým sýrem
- střední
- do 30 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
4.5
4x hodnoceno
Postup:
- Máslo, mléko, trochu soli a mouku zavařte v hrnci. Pomocí stěrky těsto "odpalujte", dokud není hladké, takže se nelepí na stěny hrnce.
- Těsto nechte lehce vychladnout v mixéru při mírném šlehání.
- Přidejte 2 vejce a vyšlehejte v mixéru do hladké hmoty. Poté dejte do cukrářského pytlíku a tvořte profiterolky na plech s pečicím papírem.
- Plech vložte do předehřáté trouby péct na 200 °C cca 12 minut. Při pečení troubu neotvírejte.
- Zatímco se pečou profiterolky, připravte si krém ze smetanového čerstvého sýra.
- Přírodní sýr vložte do misky a přidejte prolisovaný česnek, nastrouhejte parmezán, osolte a opepřete.
- Náplň pořádně promíchejte a v případě potřeby zahustěte parmezánem. Směs vložte do cukrářského pytlíku.
- Profiterolky vyndejte z trouby a obraťte vzhůru nohama na pracovní stůl, aby těsto nesplasklo.
- Profiterolky nechte vychladnout a plňte čerstvým smetanovým sýrem.