Už víte, co budete podávat o víkendu k obědu? Pokud jste letos ještě neochutnali zvěřinu, můžete to dohnat s receptem od Honzy Vorla na kančí se šípkovou.
Kančí se šípkovou omáčkou
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup:
- Kančí maso odblaňte, prošpikujte slaninou, osolte, opepřete a opečte ze všech stran na oleji.
- Ve stejném hrnci opečte následně mrkev, celer, petržel a cibuli pořádně dohněda. Vše zalijte vínem a zredukujte na polovinu.
- Následně vše přesypte do pekáče, přidejte koření, vývar, povidla a kančí maso. Pomalu duste na mírném plameni, dokud není maso měkké.
- Šípky rozřízněte na poloviny a vydlabte semínka. Poté šípky vařte cca 4 minuty v předem připraveném rozvaru.
- Jakmile je maso měkké, vytáhněte ho společně s kořením z omáčky a omáčku vymixujte v blendru spolu se lžící studeného másla.
- Přidejte šípkové pyré nebo marmeládu, smetanu a znovu na plotně zavařte. Poté dochuťte solí, cukrem a šťávou z citronu.
- Servírujte s karlovarským knedlíkem.