Kančí se šípkovou omáčkou

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

5.0

1x hodnoceno

Už víte, co budete podávat o víkendu k obědu? Pokud jste letos ještě neochutnali zvěřinu, můžete to dohnat s receptem od Honzy Vorla na kančí se šípkovou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Kančí maso odblaňte, prošpikujte slaninou, osolte, opepřete a opečte ze všech stran na oleji.
  2. Ve stejném hrnci opečte následně mrkev, celer, petržel a cibuli pořádně dohněda. Vše zalijte vínem a zredukujte na polovinu.
  3. Následně vše přesypte do pekáče, přidejte koření, vývar, povidla a kančí maso. Pomalu duste na mírném plameni, dokud není maso měkké.
  4. Šípky rozřízněte na poloviny a vydlabte semínka. Poté šípky vařte cca 4 minuty v předem připraveném rozvaru.
  5. Jakmile je maso měkké, vytáhněte ho společně s kořením z omáčky a omáčku vymixujte v blendru spolu se lžící studeného másla.
  6. Přidejte šípkové pyré nebo marmeládu, smetanu a znovu na plotně zavařte. Poté dochuťte solí, cukrem a šťávou z citronu.
  7. Servírujte s karlovarským knedlíkem.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte