Známá rakouská specialita, kterou si zamiloval i sám císař František Josef I. Představujeme vám tradiční tafelspitz! Poctivý kus hovězího masa Vocílka, spousta zeleniny, koření, bylinek, ale především dostatek času. To je základ úspěchu. A když se do výsledného vývaru přidají také domácí knedlíčky, zelenina a čerstvá bylinka, je dílo hotovo. Dobrou chuť!
Hovězí tafelspitz
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Polévky, Masové recepty
3.2
48x hodnoceno
Postup:
- Maso opláchněte, dobře osolte a dejte do vroucí vody.
- Kořenovou zeleninu nakrájejte na plátky a spolu s rozpůlenou cibulí opečte dozlatova na oleji.
- Vložte vše k masu, přidejte morkové kosti, libeček a koření.
- Na mírném ohni táhněte asi 3 hodiny a pomocí naběračky sbírejte pěnu.
- Jakmile je vývar hotový, přeceďte ho a případně dochuťte.
Postup knedlíčky:
- Kuřecí játra očistěte, přidejte sůl, majoránku, libeček a česnek a vše důkladně rozmixujte.
- Poté přidejte vejce, strouhanku a znovu zapněte mixér na nízké otáčky.
- Postupně do směsi zašlehávejte povolené máslo a dejte ji pak zatuhnout do lednice.
- Ze směsi tvarujte knedlíčky a vařte je v připraveném vývaru asi 5 minut.
- Zároveň nakrájejte čerstvou kořenovou zeleninu nadrobno a ve vývaru ji krátce povařte jen na skus.
- Maso nakrájejte na plátky přes vlákna a před servírováním dejte do vývaru nasekanou petrželku.