Cuketa zapečená s masem a zeleninou je perfektní letní večeře, kterou si můžete připravit během chvíle. Skvělé na něm je ti to, že můžete zpracovat maso, které vám zbyde z grilování, díky tomu zabráníte zbytečnému plýtvání jídlem. Navíc si skvěle pochutnáte.
Zapečená cuketa se zeleninou a masem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
1.0
1x hodnoceno
Postup
- Cukety podélně rozkrojte a lžící z nich vydlabte měkkou dužinu s jadérky. Vydlabané cukety osolte a dejte na 10 minut péct do předehřáté trouby na 220 °C.
- Vnitřek z cuket si odložte stranou. Cibuli a česnek očistěte, nakrájejte nahrubo a v hlubší pánvi na oleji restujte, dokud nezesklovatí.
- Poté přidejte mleté maso a restujte tak dlouho, než se rozpadne na drobné kousky. Ochuťte tymiánem, solí a pepřem. Jakmile je mleté maso orestované, vmíchejte čerstvá rajčata a lilek, vše nakrájené na drobné kostičky, dužinu z vydlabaných cuket a duste na mírném plameni přibližně 20 minut doměkka.
- Masovou směsí naplňte předpečené cukety a dejte je ještě na 15 minut péct do trouby při teplotě 180 °C. Na posledních 5 minut pečení je posypte fetou.
- Na závěr ozdobte bazalkou a podávejte.
Gusto tip: při vaření můžete zužitkovat i zbylé maso z grilování – třeba mleté z burgerů, klobásky apod. Jelikož bude ochucené, maso rozdrobte, přidejte pouze bylinky a krátce prohřejte.