Cuketové špízy se sýrem v těstíčku

  • střední
  • do 30 minut
  • Vege & vegan, Předkrmy

4.3

915x hodnoceno

Receptů na špízy u nás najdete hned několik, ale rozhodli jsme se, že připravíme takové, které si vychutnáte spíš jako chuťovku než hlavní jídlo. Cuketa je navíc skvělou letní surovinou, které není nikdy dost. Ochutnejte naše křupavé cuketové špízy se sýrem a sušenými rajčaty!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Omytou cuketu nakrájejte pomocí škrabky podélně na tenké plátky. Nakládaná sušená rajčata nechte přes síto okapat a následně je nakrájejte na poloviny.
  2. Balkánský sýr nakrájejte na menší hranolky. Oregano spolu s tymiánem omyjte, nasekejte nadrobno a sýr v bylinkách obalte.
  3. Nyní si připravte špízy, které budete obalovat. Sýr spolu s půlkou sušeného rajčete omotejte alespoň třemi plátky cukety a napíchněte na špejli. Takto opakujte do požadované velikosti špízu.
  4. Hotové špízy nejprve obalte v tempuře, kterou si připravte rozmícháním rýžové mouky spolu se studenou perlivou vodou.
  5. Mezitím si v pánvi rozpalte alespoň 2cm vrstvu oleje.
  6. Špízy obalené v tempuře obalte ještě v panko strouhance a dejte smažit.
  7. Hotové špízy dejte “okapat” na pečicí papír či mřížku.

GUSTO TIPY: 

TEMPURU SI PŘIPRAVUJTE AŽ TĚSNĚ PŘED SMAŽENÍM A PŘI JEJÍ PŘÍPRAVĚ POUŽÍVEJTE CO NEJVÍCE STUDENOU VODU. PRÁVĚ TÍM ZABRÁNÍTE, ABY TEMPURA NASÁKLA NA PÁNVIČCE ZBYTEČNĚ VELKÉ MNOŽSTVÍ OLEJE A ZTRATILA KŘUPAVOST. RÝŽOVÁ MOUKA MÁ TENDENCI USAZOVAT SE NA DNĚ, PROTO TĚSTO I NADÁLE VELMI ČASTO PROMÍCHÁVEJTE.

PŘES NOC MŮŽETE BALKÁNSKÝ SÝR NALOŽIT DO OLEJE ZE SUŠENÝCH RAJČAT SPOLU S NASEKANÝMI BYLINKAMI. POZOR, NIC NEDOSOLUJTE. SAMOTNÝ BALKÁNSKÝ SÝR JE SLANÝ DOST.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte