Cuketové karbanátky s kuřetem i bez

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

5.0

1x hodnoceno

Každá rodina servíruje během víkendových obědů nějakou specialitu. Pokud se mezi ně řadí i karbanátky, určitě vás dnes potěšíme. Máme tu totiž recept, podle kterého zvládnete hned dvě verze, ale se stejným základem. Pochutnají si tak milovníci masa, ale i vegani. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle.
  2. Pak ji posolte v misce, postavte šikmo a nechte jI takzvaně vypotit, aby pustila šťávu.
  3. Štávu z cukety slijte.
  4. V malé misce smíchejte vodu, chia semínka, promíchejte a nechte 15 minut nabobtnat.
  5. V misce smíchejte strouhanou cuketu, vločky, bylinky a prolisovaný česnek. Dosolte a dopepřete.
  6. Směs rozdělte na polovinu. Do jedné přidejte mleté maso, vejce, nakrájenou cibuli a dobře smíchejte.
  7. Do druhé přidejte nastrouhanou mrkev a gel z chia semínek. 
  8. Obě směsi nechte cca 15 minut odpočinout, aby se vločky napily.
  9. Poté ze směsí tvarujte karbanátky, které smažte na pánvi v oleji. Nejprve bezmasé, poté s kuřetem.
  10. Servírujte je s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.

GUSTO TIP:

CHIA GEL NAHRAZUJE VE VEGANSKÝCH RECEPTECH VEJCE, KTERÉ FUNGUJE JAKO POJIVO.

cuketove-karbanatky_online_srpen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte