Další možnost jak využít zásoby vajec z velikonočního koledování. Někdy je jich totiž tolik, že ani do pomazánky je všechny nezvládnete zpracovat.
Lahůdková vaječná tlačenka
- střední
- více než 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vaříme do 30 min
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Připravte si formu na srnčí hřbet a vyložte ji potravinovou fólií. Ve větší míse rozmíchejte metličkou majonézu se smetanou. Směs osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
- Při přípravě želatiny postupujte podle návodu na obalu. Nejdříve ji nechte ve studené vodě (můžete použít i kyselý lák z okurek, tlačenka bude navinulejší) nabobtnat a potom ji mírně zahřejte (pozor, želatina se nesmí vařit).
- Jakmile prochladne, nalijte ji do smetanové směsi a prošlehejte. Na dno formy naskládejte polovinu nakrájených vajec, scezené sterilizované zeleniny, cibule a kyselých okurek. Zalijte polovinou tekuté směsi.
- Doprostřed vložte tři celá vejce, zbytek surovin a překryjte zbývající směsí. Formu vložte do ledničky a nechte minimálně 3 hodiny zatuhnout. Poté tlačenku vyklopte a nakrájejte na tenké plátky. Podávejte s čerstvými bylinkami.