Masové kuličky s houbami a zeleninou

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

3.3

3x hodnoceno

Recept na masové kuličky je velice populární v severských státech. Už jste je někdy ochutnali? My pro vás máme spojení masa, zeleniny a hub, kterému jen těžko odoláte. Hotové kuličky nemusíte podávat pouze s kaší nebo smetanovou omáčkou. Výtečné jsou s brokolicí a jogurtovým dipem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Všechnu zeleninu a houby očistěte. Houbám oddělte nožičky, využijete je ve frittatě. Hlavičky nakrájejte nadrobno.
  2. Do rozehřátého přepuštěného másla vložte cibuli, česnek a restujte.
  3. Přidejte mrkev, cuketu a restujte, dokud se voda z cukety téměř nevypaří. Ke konci přidejte houby, promíchejte, zarestujte a hotovou směs nechte vychladnout.
  4. Mezitím smíchejte mělněné/mleté maso, strouhanku, vajíčka a petrželku nasekanou najemno. Přidejte vychladlou směs, osolte, opepřete dle chuti a dobře prohněťte rukama.
  5. Tvarujte malé kuličky velikosti vlašského ořechu, které skládejte vedle sebe do pekáčku. Lehce je podlijte a pečte nejprve 5 minut na 220 °C.
  6. Poté snižte teplotu na 170 °C a pečte ještě přibližně 10 minut. Brokolici důkladně opláchněte, odřízněte stonek a uchovejte pro recept na salát.
  7. Zbytek rozdělte na malé růžičky. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vložte do ní růžičky brokolice a vařte 3–4 minuty.
  8. Poté je vyjměte, vložte do ledové vody a nechte v ní, dokud úplně nevychladnou.
  9. Do bílého jogurtu přidejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
  10. Rýži uvařte dle návodu. Kuličky podávejte přelité jogurtovým dipem, společně s blanšírovanou brokolicí a rýží.

GUSTO TIP:

CHCETE SI PŘIPRAVIT DOMÁCÍ PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO. ZKUSTE HO PODLE NAŠEHO VIDEONÁVODU.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte