Už jste si doma letos uvařili kapustové závitky? Skvělé jsou s masem i bez. My jsme tentokrát vsadili na méně známou variaci s mletým krůtím od Garden & Kitchen. Pojďte se do toho pustit!
Kapustové závitky s krůtím masem
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Slaninu nakrájejte na kostičky a na rozehřáté pánvi ji osmahněte.
- Pak přidejte cibuli a na mírném plameni smažte 5–7 minut.
- Listy kapusty oddělte od košťálu, dejte do mísy a zalijte vroucí vodou.
- Nechte chvilku stát a poté sceďte. Ze spařených listů nožem vyřízněte tuhé žebro, jinak se budou špatně motat do závitků.
- Plátky toustového chleba zbavte okrajů, pokrájejte na větší kostky a přelijte mlékem.
- Nechte chvíli stát a pak přebytečné mléko z chleba vymačkejte.
- Do mísy dejte mleté maso, osmahnutou cibuli se slaninou, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku, oregano a chléb.
- Vše pořádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Na každý list dejte náplň, přehněte boční okraje a stočte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy nalijte passatu, kterou dochuťte solí, pepřem a cukrem.
- Poté dovnitř vyskládejte závitky, zakápněte olivovým olejem a zakryjte alobalem.
- Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 15–20 minut.
GUSTO TIP:
ZÁVITKY CHUTNAJÍ SKVĚLE S ČERSTVÝM PEČIVEM A RÝŽÍ.
DALŠÍ RECEPTY OD INNY ALIAS GARDEN & KITCHEN NAJDETE NA JEJÍM BLOGU GARDENANDKITCHEN.COM