Kapustové závitky s krůtím masem

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

4.0

1x hodnoceno

Už jste si doma letos uvařili kapustové závitky? Skvělé jsou s masem i bez. My jsme tentokrát vsadili na méně známou variaci s mletým krůtím od Garden & Kitchen. Pojďte se do toho pustit!⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Slaninu nakrájejte na kostičky a na rozehřáté pánvi ji osmahněte.
  2. Pak přidejte cibuli a na mírném plameni smažte 5–7 minut.
  3. Listy kapusty oddělte od košťálu, dejte do mísy a zalijte vroucí vodou.
  4. Nechte chvilku stát a poté sceďte. Ze spařených listů nožem vyřízněte tuhé žebro, jinak se budou špatně motat do závitků.
  5. Plátky toustového chleba zbavte okrajů, pokrájejte na větší kostky a přelijte mlékem.
  6. Nechte chvíli stát a pak přebytečné mléko z chleba vymačkejte.
  7. Do mísy dejte mleté maso, osmahnutou cibuli se slaninou, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku, oregano a chléb.
  8. Vše pořádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Na každý list dejte náplň, přehněte boční okraje a stočte. ⁠
  9. Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékací mísy nalijte passatu, kterou dochuťte solí, pepřem a cukrem.
  10. Poté dovnitř vyskládejte závitky, zakápněte olivovým olejem a zakryjte alobalem.
  11. Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 15–20 minut. ⁠

GUSTO TIP:

ZÁVITKY CHUTNAJÍ SKVĚLE S ČERSTVÝM PEČIVEM A RÝŽÍ.

DALŠÍ RECEPTY OD INNY ALIAS GARDEN & KITCHEN NAJDETE NA JEJÍM BLOGU GARDENANDKITCHEN.COM

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte