Poctivá polévka, která opravdu zahřeje. Věříme, že taková jídla vás vždy potěší, obzvlášť během zimních měsíců. Vyzkoušejte tentokrát rajčatovou polévkou, kterou vylepšete červenou čočkou, bylinkami a sýrem feta.
Rajčatová polévka s červenou čočkou
- střední
- do 60 minut
- Polévky, Vege & vegan
3.8
10x hodnoceno
Postup:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.
- Mrkve očistěte, omyjte a nakrájejte na půlkolečka. Česnek oloupejte. Rajče ideálně oloupejte (můžete jej naříznout do mřížky a slupku stáhnout, popř. předtím spařit v horké vodě) a nakrájejte na větší kostky.
- Čočku propláchněte horkou/vroucí vodou a poté studenou. Ve středně velkém hrnci rozehřejte tuk a opékejte cibuli dozlatova.
- Dále přidejte pórek a mrkev a také orestujte.
- Pokračujte přidáním utřeného nebo prolisovaného česneku a jen chvíli opékejte, dokud se nerozvoní.
- Ihned poté přidejte rajče, konzervu rajčat a promíchejte.
- Do hrnce přilijte vývar, přihoďte nové koření, pepř, bobkový list, snítku bylinek, osolte a zamíchejte.
- Takto nechte na středním plameni cca 15 minut probublávat.
- Poté do hrnce přidejte čočku a vařte dalších cca 10–15 minut, dokud není čočka hotová.
- Nakonec polévku dochuťte solí.
- Podávejte s najemno nastrouhaným pecorinem, parmezánem nebo rozdrobenou fetou.
- Všechny tyto sýry jsou velmi výrazné a slané, takže polévku skvěle dochutí.
- Zdobit můžete lístečky čerstvých bylinek jako je oregano, tymián nebo i bazalka.
- Podávejte s čerstvým pečivem.
TIPY OD MAMACHEF:
- POKUD Z POLÉVKY NECHCETE POZDĚJI "LOVIT" VĚTVIČKY BYLINEK, MŮŽETE JE PŘEDEM SVÁZAT POTRAVINÁŘSKÝM PROVÁZKEM - LÉPE JE PAK DÍKY NĚMU NAJDETE. DRUHOU MOŽNOSTÍ JE OBRAT ZE SNÍTKY POUZE LÍSTEČKY.
- DO POLÉVKY MŮŽETE PŘIDAT I TĚSTOVINY. BUĎ JIŽ UVAŘENÉ, PŘÍPADNĚ JE VHOĎTE DO POLÉVKY SPOLU S ČOČKOU – PAK ALE IDEÁLNĚ PŘIDEJTE ALESPOŇ 250 ML VÝVARU.
DALŠÍ RECEPTY OD MARTINY NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MAMACHEF.