Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Polévky, Předkrmy, Večeře

0.0

0x hodnoceno

Mrazivé lednové dny jsou jako stvořené pro teplou polévku, která má ke všemu ten správný říz. Chilli i zázvor upevňují náš imunitní systém. Látky obsažené v zázvoru dokonce působí protizánětlivě a zlepšují zažívání. S Chilli doporučujeme pro svou štiplavost zacházet opatrně, může pro nás být zdrojem vitamínu C a silným antioxidantem. Hustá krémová polévka krásně prohřeje a trhané kuřecí maso zasytí a dodá sílu vyrazit ven, i když to za oknem vypadá na pěknou chumelenici.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve vyšším hrnci krátce orestujte mrkev nakrájenou na plátky, přidejte nakrájenou cibuli a plátky zázvoru.
  2. Kuřecí stehna osolte a ze všech stran v hrnci opečte.
  3. Poté do hrnce přidejte kari a lehce osmahněte, aby se chutě propojily.
  4. Kuřecí maso zalijte zeleninovým vývarem a vařte doměkka.
  5. Přidejte smetanu a nechte chvíli pobublávat.
  6. Vyndejte z polévky plátky zázvoru a kuře. Polévku rozmixujte dohladka.
  7. Dochuťte solí, cukrem, šťávou z citrómu a pepřem.
  8. Doplňte o zakysanou smetanu, kousky natrhaného kuřete a ozdobte jarní cibulkou a chili.

Billa_Leden06487_mrkvova_polevka.jpg

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte