Mrazivé lednové dny jsou jako stvořené pro teplou polévku, která má ke všemu ten správný říz. Chilli i zázvor upevňují náš imunitní systém. Látky obsažené v zázvoru dokonce působí protizánětlivě a zlepšují zažívání. S Chilli doporučujeme pro svou štiplavost zacházet opatrně, může pro nás být zdrojem vitamínu C a silným antioxidantem. Hustá krémová polévka krásně prohřeje a trhané kuřecí maso zasytí a dodá sílu vyrazit ven, i když to za oknem vypadá na pěknou chumelenici.
Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem
- snadné
- do 60 minut
- Polévky, Předkrmy, Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Ve vyšším hrnci krátce orestujte mrkev nakrájenou na plátky, přidejte nakrájenou cibuli a plátky zázvoru.
- Kuřecí stehna osolte a ze všech stran v hrnci opečte.
- Poté do hrnce přidejte kari a lehce osmahněte, aby se chutě propojily.
- Kuřecí maso zalijte zeleninovým vývarem a vařte doměkka.
- Přidejte smetanu a nechte chvíli pobublávat.
- Vyndejte z polévky plátky zázvoru a kuře. Polévku rozmixujte dohladka.
- Dochuťte solí, cukrem, šťávou z citrómu a pepřem.
- Doplňte o zakysanou smetanu, kousky natrhaného kuřete a ozdobte jarní cibulkou a chili.