Hovězí Stroganoff s rýží

  • střední
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

2.3

3x hodnoceno

⁠Známá klasika z ruské kuchyně, kterou si oblíbili lidé po celém světě. Máte rádi hovězí Stroganoff – Stroganov? ⁠Můžete ho doma zvládnout rychleji, než si možná myslíte. Stačí použít vyzrálé hovězí maso, které si žádá kratší úpravu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Maso nakrájejte na nudličky a krátce opečte v rozpáleném nerezovém hrnci s přepuštěným máslem (případně olejem).
  2. Opečené maso vyjměte na talíř, do hrnce nalijte vývar a nechte uvolnit přípečky ze dna.
  3. Mezitím si na pánvi orestujte žampiony nakrájené na čtvrtky, poté i cibuli dozlatova.
  4. Opečené žampiony s cibulí dejte do hrnce, přiveďte k varu, provařte i se smetanou a dochuťte solí a pepřem.
  5. Odstavte, přidejte plátek studeného másla i maso a promíchejte.
  6. Podávejte s rýží a ozdobte nasekanou petrželovou natí.⁠

TIP OD MARKÉTY:

DO RECEPTU VYBÍREJTE VYZRÁLÉ MASO, ABY MOHLO BÝT PŘIPRAVOVÁNO TAKTO NA MINUTKU A BYLO MĚKKÉ. POKUD POUŽIJETE ČERSTVÉ NEVYZRÁLÉ HOVĚZÍ, PO OPEČENÍ MASA HO PODLIJTE VÝVAREM A DUSTE DOMĚKKA. POTÉ DOKONČETE STEJNĚ JAKO RYCHLOU VERZI.

DALŠÍ INSPIRACI OD MARKÉTY V TROUBĚ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH MARKETAVTROUBE.CZ

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte