Známá klasika z ruské kuchyně, kterou si oblíbili lidé po celém světě. Máte rádi hovězí Stroganoff – Stroganov? Můžete ho doma zvládnout rychleji, než si možná myslíte. Stačí použít vyzrálé hovězí maso, které si žádá kratší úpravu.
Hovězí Stroganoff s rýží
- střední
- do 30 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.0
2x hodnoceno
Postup:
- Maso nakrájejte na nudličky a krátce opečte v rozpáleném nerezovém hrnci s přepuštěným máslem (případně olejem).
- Opečené maso vyjměte na talíř, do hrnce nalijte vývar a nechte uvolnit přípečky ze dna.
- Mezitím si na pánvi orestujte žampiony nakrájené na čtvrtky, poté i cibuli dozlatova.
- Opečené žampiony s cibulí dejte do hrnce, přiveďte k varu, provařte i se smetanou a dochuťte solí a pepřem.
- Odstavte, přidejte plátek studeného másla i maso a promíchejte.
- Podávejte s rýží a ozdobte nasekanou petrželovou natí.
TIP OD MARKÉTY:
DO RECEPTU VYBÍREJTE VYZRÁLÉ MASO, ABY MOHLO BÝT PŘIPRAVOVÁNO TAKTO NA MINUTKU A BYLO MĚKKÉ. POKUD POUŽIJETE ČERSTVÉ NEVYZRÁLÉ HOVĚZÍ, PO OPEČENÍ MASA HO PODLIJTE VÝVAREM A DUSTE DOMĚKKA. POTÉ DOKONČETE STEJNĚ JAKO RYCHLOU VERZI.
DALŠÍ INSPIRACI OD MARKÉTY V TROUBĚ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH MARKETAVTROUBE.CZ