Milujete krémové polévky stejně jako my? Mohou být brokolicové, pórkové, květákové, zkrátka prakticky jakékoliv. My jsme se rozhodli vymyslet recept, ve kterém kromě zeleniny zpracujete i zbytky ze silvestrovského pohoštění, konkrétně plátky veky. Občas se totiž stane, že jsou zásoby pečiva na chuťovky trochu přehnané, takže se pak vymýšlí, co s nimi. A my to víme!
Krémová česnečka z kořenové zeleniny s krutony
- snadné
- do 60 minut
- Polévky, Vege & vegan
2.6
12x hodnoceno
Postup:
- Celer, kořenovou petržel a cibuli očistěte a nakrájejte na středně velké kousky.
- V hrnci rozpalte olej, přidejte zeleninu a orestujte.
- Česnek očistěte a čtyři stroužky nakrájejte na plátky.
- Přidejte je do hrnce k zelenině a ještě chvíli restujte.
- Poté osolte, zalijte vodou a vařte přibližně 25 minut.
- Jakmile bude zelenina měkká, přidejte smetanu, máslo, zbylé tři stroužky prolisovaného česneku a 5 minut provařte.
- Plocholistou petržel omyjte a nakrájejte. Hotovou polévku rozmixujte dohladka a vmíchejte do ní petrželku.
- Veku nakrájejte na malé kostičky a osmahněte ji v pánvi na másle dozlatova.
- Stroužek česneku očistěte, nakrájejte na tenké plátky a jen krátce orestujte na lžičce oleje.
- Polévku podávejte s opečenou vekou, trochou pesta a olivového oleje, posypanou plátky orestovaného česneku.