Krémová česnečka z kořenové zeleniny s krutony

  • snadné
  • do 60 minut
  • Polévky, Vege & vegan

5.0

1x hodnoceno

Milujete krémové polévky stejně jako my? Mohou být brokolicové, pórkové, květákové, zkrátka prakticky jakékoliv. My jsme se rozhodli vymyslet recept, ve kterém kromě zeleniny zpracujete i zbytky ze silvestrovského pohoštění, konkrétně plátky veky. Občas se totiž stane, že jsou zásoby pečiva na chuťovky trochu přehnané, takže se pak vymýšlí, co s nimi. A my to víme!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Celer, kořenovou petržel a cibuli očistěte a nakrájejte na středně velké kousky.
  2. V hrnci rozpalte olej, přidejte zeleninu a orestujte.
  3. Česnek očistěte a čtyři stroužky nakrájejte na plátky.
  4. Přidejte je do hrnce k zelenině a ještě chvíli restujte.
  5. Poté osolte, zalijte vodou a vařte přibližně 25 minut.
  6. Jakmile bude zelenina měkká, přidejte smetanu, máslo, zbylé tři stroužky prolisovaného česneku a 5 minut provařte.
  7. Plocholistou petržel omyjte a nakrájejte. Hotovou polévku rozmixujte dohladka a vmíchejte do ní petrželku.
  8. Veku nakrájejte na malé kostičky a osmahněte ji v pánvi na másle dozlatova.
  9. Stroužek česneku očistěte, nakrájejte na tenké plátky a jen krátce orestujte na lžičce oleje.
  10. Polévku podávejte s opečenou vekou, trochou pesta a olivového oleje, posypanou plátky orestovaného česneku.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte