Segedínský vegan guláš

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan

4.0

14x hodnoceno

Máte rádi maďarskou klasiku jménem segedínský guláš, lidově segedín? Běžně se připravuje z vepřového masa, ale my jsme se tentokrát rozhodli udělat menší změnu. Nahradili jsme ho totiž sójovými kostkami, které se k jeho přípravě ve veganské verzi skvěle hodí. Ochutnáte? 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Postupně přisypávejte mouku a zarestujte.
  3. Přisypte mletou paprikou a krátce promíchejte.
  4. Co nejdříve pak zlehka zakápněte vývarem, aby koření nezhořklo, a nechte probublat.
  5. Přidejte zelí, pokrájené hotové sójové kostky, celý kmín, bobkový list, zalijte zbylým vývarem a duste 10 minut.
  6. Přidejte utřený nebo prolisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti. Vyjměte bobkový list a zjemněte rostlinnou smetanou.
  7. Za občasného míchání vařte dalších 10 minut.
  8. Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.

KYSANÉ ZELÍ MÁ VYSOKÝ OBSAH VITAMINU C A PROBIOTICKÝCH BAKTERIÍ. CHARAKTERISTICKOU KYSELOU CHUŤ ZPŮSOBUJE KYSELINA MLÉČNÁ, KTERÁ VZNIKÁ KVAŠENÍM CUKRŮ OBSAŽENÝCH V NAKRÁJENÉM ZELÍ. KYSANÉ ZELÍ MŮŽE POMOCI PŘI BOJI PROTI ÚNAVĚ A ZVYŠOVÁNÍ OBRANYSCHOPNOSTI. 

GUSTO TIP:

  • POKUD POUŽIJETE SUŠENÉ SÓJOVÉ MASO, ODVAŽTE SI CCA 30–40 G. PO NAMOČENÍ SE ZVĚTŠÍ OBJEM.

segedin-vegan_listopad_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte