Máte rádi maďarskou klasiku jménem segedínský guláš, lidově segedín? Běžně se připravuje z vepřového masa, ale my jsme se tentokrát rozhodli udělat menší změnu. Nahradili jsme ho totiž sójovými kostkami, které se k jeho přípravě ve veganské verzi skvěle hodí. Ochutnáte?
Segedínský vegan guláš
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan
4.1
11x hodnoceno
Postup:
- Na oleji orestujte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Postupně přisypávejte mouku a zarestujte.
- Přisypte mletou paprikou a krátce promíchejte.
- Co nejdříve pak zlehka zakápněte vývarem, aby koření nezhořklo, a nechte probublat.
- Přidejte zelí, pokrájené hotové sójové kostky, celý kmín, bobkový list, zalijte zbylým vývarem a duste 10 minut.
- Přidejte utřený nebo prolisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti. Vyjměte bobkový list a zjemněte rostlinnou smetanou.
- Za občasného míchání vařte dalších 10 minut.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.
KYSANÉ ZELÍ MÁ VYSOKÝ OBSAH VITAMINU C A PROBIOTICKÝCH BAKTERIÍ. CHARAKTERISTICKOU KYSELOU CHUŤ ZPŮSOBUJE KYSELINA MLÉČNÁ, KTERÁ VZNIKÁ KVAŠENÍM CUKRŮ OBSAŽENÝCH V NAKRÁJENÉM ZELÍ. KYSANÉ ZELÍ MŮŽE POMOCI PŘI BOJI PROTI ÚNAVĚ A ZVYŠOVÁNÍ OBRANYSCHOPNOSTI.
GUSTO TIP:
- POKUD POUŽIJETE SUŠENÉ SÓJOVÉ MASO, ODVAŽTE SI CCA 30–40 G. PO NAMOČENÍ SE ZVĚTŠÍ OBJEM.