Batátovo-mrkvový krém s brynzou
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Polévky
4.0
4x hodnoceno
Postup:
- V hrnci rozehřejte olej a za občasného míchání restujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte zhruba další dvě minuty.
- Přidejte kousky nakrájeného batátu a mrkve, zalijte zeleninovým vývarem a ochuťte solí, pepřem a trochou chilli.
- Polévku přiveďte k varu, teplotu stáhněte na polovinu a vařte, dokud zelenina nezměkne. Následně polévku rozmixujte a dle potřeby dochuťte.
- V mezičase si připravte cizrnu.
- Uvařte ji dle návodu (případně použijte konzervovanou), smíchejte s olivovým olejem, sušeným česnekem, mletou paprikou a solí a pečte při 190 °C asi 20–30 minut.
- Polévku podávejte s upečenou cizrnou a brynzou. Na závěr můžete dozdobit bazalkou.