Kachní paštika s redukcí z portského vína

  • střední
  • více než 60 minut
  • Předkrmy

3.1

18x hodnoceno

Vaření z vína je skoro stejně populární jako jeho samotné pití. Není divu, dodává jídlu skvělou chuť a finální šmrnc. Přidejte kapku vína k pečenému nebo dušenému masu, zelenině nebo vyzkoušejte naši neodolatelnou paštiku z kachních jater s redukcí z portského vína.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Portské víno nejprve přelijte do menšího hrnce a na mírném plameni zredukujte na dvě třetiny.
  2. Kachní játra očistěte a dejte stranou. Cibuli nakrájejte na kostičky, anglickou slaninu překrojte na proužky a bylinky nasekejte nadrobno.
  3. Do pánve nalijte olej, přidejte slaninu a krátce opečte. Poté přisypte cibuli a krátce orestujte. Postupně přidejte také očištěná játra a restujte dál.
  4. Hotové kusy jater dávejte stranou a pokračujte s další várkou. Jakmile jsou všechna játra hotová a z pánve pryč, přisypte do ní česnek, bylinky a promíchejte.
  5. Zredukované víno nechte lehce zchladnout a přidejte k němu česnek, bylinky, opečená játra a cibuli se slaninou.
  6. Vše rozmixujte do hladké směsi, do které pak postupně přidávejte máslo, smetanu, koňak, sůl a pepř.
  7. Do čistých sklenic dejte lžíci brusinek a část paštiky. Nechte ztuhnout v lednici, poté zalijte rozpuštěným máslem a ozdobte červeným pepřem a sekaným rozmarýnem.

GUSTO TIP:

PAŠTIKA ZALITÁ MÁSLEM VÁM VYDRŽÍ V LEDNICI PŘIBLIŽNĚ TÝDEN.

jatrova-pastika_zari_BILLA-Gusto.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte