Vaření z vína je skoro stejně populární jako jeho samotné pití. Není divu, dodává jídlu skvělou chuť a finální šmrnc. Přidejte kapku vína k pečenému nebo dušenému masu, zelenině nebo vyzkoušejte naši neodolatelnou paštiku z kachních jater s redukcí z portského vína.
Kachní paštika s redukcí z portského vína
- střední
- více než 60 minut
- Předkrmy
3.1
14x hodnoceno
Postup:
- Portské víno nejprve přelijte do menšího hrnce a na mírném plameni zredukujte na dvě třetiny.
- Kachní játra očistěte a dejte stranou. Cibuli nakrájejte na kostičky, anglickou slaninu překrojte na proužky a bylinky nasekejte nadrobno.
- Do pánve nalijte olej, přidejte slaninu a krátce opečte. Poté přisypte cibuli a krátce orestujte. Postupně přidejte také očištěná játra a restujte dál.
- Hotové kusy jater dávejte stranou a pokračujte s další várkou. Jakmile jsou všechna játra hotová a z pánve pryč, přisypte do ní česnek, bylinky a promíchejte.
- Zredukované víno nechte lehce zchladnout a přidejte k němu česnek, bylinky, opečená játra a cibuli se slaninou.
- Vše rozmixujte do hladké směsi, do které pak postupně přidávejte máslo, smetanu, koňak, sůl a pepř.
- Do čistých sklenic dejte lžíci brusinek a část paštiky. Nechte ztuhnout v lednici, poté zalijte rozpuštěným máslem a ozdobte červeným pepřem a sekaným rozmarýnem.
GUSTO TIP:
PAŠTIKA ZALITÁ MÁSLEM VÁM VYDRŽÍ V LEDNICI PŘIBLIŽNĚ TÝDEN.