Vepřový špíz souvlaki v pita chlebu a tzatziki

  • střední
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min

3.2

5x hodnoceno

Pokrm, který jistě znáte ze svých prázdninových cest si můžete připravit i sami doma, a to během několika málo minut. Pusťte se do vaření a uvidíte, že za pár minut se z kuchyně budou šířit libé vůně.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V hluboké míse smíchejte všechny přísady na marinádu a vložte do ní vepřové maso pokrájené na kostky. Dobře promíchejte a nechte v chladu odležet, nejlépe přes noc.
  2. Druhý den napíchejte maso na grilovací jehly, potřete ho zbývající marinádou a opékejte ze všech stran, ideálně na grilu na dřevěném uhlí.
  3. Hotové maso ze špízu zabalte do nahřátého pita chlebu, který předem potřete připravenými tzatziki a pokud chcete, přidejte třeba trochu čerstvé petrželky.

Postup tzatziki

  1. Nastrouhanou salátovou okurku vložte do sítka, několikrát ji rukou přimáčkněte a nechte z ní vykapat tekutinu.
  2. V hluboké míse smíchejte olivový olej s česnekem, solí a pepřem.
  3. Přimíchejte jogurt a okurku. Nechte vychladit a podávejte posypané lístky tymiánu.

 

GUSTO TIP

Špízy můžete upéct také v troubě nebo na grilovací pánvi. 

BILLA_CZ_veprovy_spiz_v_pita_chlebu.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte